marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

La mulţi ani, George Mihăiţă! Protagonistul din „Clanul“ împlineşte azi 74 de ani!

Talentat şi versatil, jucând comedie, dar şi dramă, reputatul actor român este sărbătorit astăzi pe platourile de filmare noului serial de la Pro TV.

La mulţi ani, George Mihăiţă! Protagonistul din Clanul împlineşte azi 74 de ani!
George Mihăiţă s-a născut pe 23 septembrie 1948 în Moreni, Dâmboviţa. După ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1971, la clasa profesorului universitar Sanda Manu, a apărut în zeci de roluri de teatru şi film, seriale şi emisiuni de divertisment. Ca reper al vastei sale cariere rămâne rolul din filmul „Reconstituirea“ (1968), în regia lui Lucian Pintilie. Iar mulţi şi-l amintesc şi ca fondator al revistei pentru tineret „Salut“. 
 
De această revistă se leagă şi începutul poveştii sale cu actuala lui soţie, Delia Seceleanu, care era studentă în anul doi la teatru (în prezent actriţă) şi care ajunge să colaboreze la „Salut“. Ulterior cei doi s-au căsătorit şi au devenit părinţii a doi băieţi: Andrei şi Vlad (foto).


 
George Mihăiţă mai are un fiu, pe Tudor Mihăiţă, jurnalist sportive, prezentator şi comentator de meciuri de MMA şi kickbox şi instructor.

 


Considerat „om orchestră“ de prieteni şi de publicul larg, George Mihăiţă surprinde şi acum cu forţa sa de reinventare şi de jonglare cu diferite stiluri, fiind pilonul celui mai nou serial difuzat la Pro TV, „Clanul“, unde îl interpretează pe mafiotul Bebe Măcelaru. În serial, el îi dă replica la fel de talentatei actriţe Carmen Tănase, dar şi mai tinerilor şi talentaţilor actori Şerban Pavlu, George Ivaşcu, Denis Hanganu, Marian Olteanu, Mădălina Craiu, Cătălina Grama ş.a.


Serialul „Clanul“ este difuzat în fiecare luni la Pro TV, de la ora 20.30, și pe voyo.ro.

Galerie foto

Cele mai citite

De 1 decembrie, sărbătorește filmul tău la PRO Cinema! Două premiere: Crima din Orient Express și 1917: Speranță și moarte

Prima lună a iernii aduce o serie de surprize pentru iubitorii filmelor. În decembrie, PRO Cinema a pregătit premiere de Box Office, comedii, thrillere, drame, dar și o selecție de pelicule numai bune de urmărit în preajma sărbătorilor.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies