marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Lara Croft se intoarce pe ecrane: dupa Angelina Jolie, Alicia Vikander o va juca pe cea mai sexy eroina de actiune

Actrita suedeza Alicia Vikander, recent laureata a unui premiu Oscar, va prelua de la Angelina Jolie stafeta rolului Lara Croft intr-un nou "Tomb Raider", informeaza vineri 20minutes.ch.

Lara Croft se intoarce pe ecrane: dupa Angelina Jolie, Alicia Vikander o va juca pe cea mai sexy eroina de actiune


Actiunea filmului se desfasoara in tineretea personajului, atunci cand Lara isi incepe prima aventura, a indicat joi Los Angeles Times, precizand ca pelicula va fi regizata de norvegianul Roar Uthaug, conform Agerpres.

Prima productie "Lara Croft: Tomb Raider", lansata in salile de cinematograf in 2001, s-a inspirat din jocul video cu acelasi nume comercializat in 1996. Angelina Jolie a intrat in pielea personajului doi ani mai tarziu, in "Lara Croft Tomb Raider: Leaganul vietii". Niciunul dintre cele doua filme nu s-a bucurat de succes la critica, insa a fost remarcat jocul actritei. Filmele s-au bucurat totusi de succes la public, avand incasari de 275 si, respectiv, 157 de milioane de dolari in toata lumea.

 

MGM, care a cumparat in 2012 drepturile francizei, nu a confirmat faptul ca i-ar fi incredintat rolul eroinei actritei suedeze de 27 de ani. Ea a castigat in luna februarie premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar in "The Danish Girl".

Remarcata in doua filme de epoca in 2012 - "A Royal Affair" al danezului Nikolaj Arcel si "Anna Karenina" al regizorului britanic Joe Wright -, Alicia Vikander a jucat in numeroase pelicule, trecand de la un registru la altul. In 2015, Alicia a figurat in distributia a sase filme, printre care thrillerul SF "Ex Machina", rolul aducandu-i o nominalizare la Golden Globes.

Fiica unei actrite si a unui psihiatru, Alicia Vikander s-a nascut la Goteborg (Suedia) in 1988 si a plecat la 15 ani in Stockholm, la Baletul regal suedez. A renuntat in cele din urma la o cariera de balerina in favoarea celei de actrita. In 2016, ea urmeaza sa joace in al cincilea film al seriei "Bourne", incheie 20minutes.ch
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies