marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Leonardo DiCaprio face 37 de ani: 18 imagini de colectie cu viata actorului

Pe 11.11.2011, Leonardo DiCaprio face 37 de ani. Starul a primit un cadou frumos de ziua lui. Cel mai recent film al sau, drama J .Edgar a debutat cu incasari spectaculoase in primele zile in cinematografele din SUA.

Leonardo DiCaprio face 37 de ani: 18 imagini de colectie cu viata actorului

Vezi aici o galerie foto cu evolutia lui Leonardo DiCaprio in 18 imagini.


Are 3 nominalizari la Oscar, iar in  2012 tinteste o a patra cu rolul lui J. Edgar Hoover pentru care a colaborat pentru prima data in cariera cu Clint Eastwood.


De la debutul sau in filme - in urma cu 25 de ani - baiatul de aur al Hollywood-ului a ajuns departe. In 1991 s-a lansat  in serialul celor de la  ABC Growing Pains cu rolul unui orfan ce intra intr-o noua familie - acesta l-a adus in atentia Hollywoodului. Nu a fost singurul nume facut mare de acest serial: Brad Pitt si Hilary Swank  si-au inceput si ei carierele cu acest show.

Pe atunci avea 16 ani, insa primele contacte cu lumea filmului le-a avut de la 5 ani  cand i s-a oferit un rol in seria Romper Room si a fost dat afara de pe platouri pentru ca era prea galagios. Leo a mai avut in adolescenta roluri in "The New Lassie," "Roseanne," si telenovela "Santa Barbara" pentru care a primit Young Artist Award for Best Young Actor. Primul sau mare film este fara indoiala This Boy's Life din 1993 pentru care a fost ales chiar de Robert DeNiro.

TOPUL CELOR MAI BUNE ROLURI ALE LUI LEONARDO DICAPRIO


A lucrat alaturi de cativa dintre cei mai mari regizori ca Martin Scorsese, Steven Spielberg, James Cameron, Christopher Nolan, Clint Eastwood, Ridley Scott, Woody Allen si urmeaza sa faca echipa si cu Quentin Tarantino.

Leonardo DiCaprio a fost nominalizat de trei ori la Premiile Oscar pentru rolurile din “What’s Eating Gilbert Grape“, “The Aviator” si “Blood Diamond“. A primit de asemenea doua nominalizari la Premiile BAFTA (“The Aviator” si “The Departed”) si a castigat premiul Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin pentru “Romeo + Juliet“. A castigat un premiu Globul de Aur pentru rolul din “The Aviator” si a mai fost nominalizat de sase ori la aceleasi premii (“What’s Eating Gilbert Grape”, “Titanic”, “Catch Me If You Can”, “The Departed”, “Blood Diamond” si “Revolutionary Road“).

In 2011, Leonardo DiCaprio a urcat pentru prima data in cariera pe primul loc in topul celor mai bine platiti actori de la Hollywood realizat de celebra revista Forbes. DiCaprio a strans 77 de milioane de dolari in 2010 cu filme ca Inception si Shutter Island care au facut peste 1 miliard de dolari in box office-urile din intreaga lume. Pe langa contractele de publicitate, Leo DiCaprio a incasat salarii de peste 15 milioane de dolari pentru fiecare din cele doua super productii.


Cu origini, italo-germane, actorul este cunoscut ca un 'aspirator' de fotomodele. In 1998, i-a dat in judecata pe cei de la PlayGirl pentru ca aupublicat imagini nud cu el luate pe platourile de la Titanic.

 

Vezi aici o galerie foto cu evolutia lui Leonardo DiCaprio in 18 imagini.


Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies