marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Liam Neeson se lupta cu mafia la 60 de ani. Primele imagini cu actorul in filmul Taken 2

In 2008, filmul Taken a devenit un blockbuster surpriza cu incasari de peste 220 de milioane de $ si l-a readus in prim plan pe Liam Neeson ca actor major de actiune. Anul acesta actorul revine cu Taken 2 care se va lansa in toamna. De la revista Entertainment Weekly avem primele imagini.

Liam Neeson se lupta cu mafia la 60 de ani. Primele imagini cu actorul in filmul Taken 2

"I don't know who you are. I will look for you, I will find you, and I will kill you."

Discursul de amenintare a lui Neeson in Taken a devenit legendar. Actorul se intoarce in Taken 2 in rolul fostului agent CIA Bryan Mills, insa de aceasta data fiica sa (Maggie Grace) este cea care il ajuta sa scape atunci cand prieteni ai mafiotilor care i-au rapit fata in primul film vor sa se razbune pe el. Actorul ucide in film nu mai putin de 35 de oameni pentru a-si recupera fiica.

Filmul este regizat de Olivier Megaton (Colombiana, Transporter 3) si ii are ca scenaristi pe Robert Mark Kamen si Luc Besson. Actrita Famke Janssen care a jucat rolul fostei neveste a lui Mills in primul film se intoarce si ea.


"Mills lucreaza in Istanbul unde are grija de un seic iar atunci cand descopera ca fosta nevasta are probleme cu noul ei sot, o chema intr-o vacanta alaturi de fiica lor. Si aici de declanseaza totul. Actiunea se petrece cam la un an de la primul film, insa de aceasta data eu sunt cel rapit iar fiica mea ma ajuta sa scap", a declarat Liam Neeson.

Actorul face 60 de ani in iunie si dezvaluie ca a fost distractiv sa faca un astfel de film de actiune la aceasta varsta. "Glumeam la filmari ca facem Taken 3, Taken 4, Taken 5. E foarte amuzant sa faci un astfel de film la 60 de ani. Sper sa ma tina genunchii."

 

A salvat peste 1100 de evrei din mainile nazistilor in "Schindler's List", l-a antrenat pe Batman in "Batman Begins", a fost maestrul Jedi Qui-Gon Jinn in "Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace" s-a batut cu lupii in "The Grey", a facut ravagii in Paris salvandu-si fiica rapita in "Taken" si continua rafuiala si in Taken 2, care se va lansa in acest an.

 

Liam este un actor multi-premiat, apreciat in lumea intreaga atat pentru rolurile din filmele comerciale realizate de marile studiouri, precum si pentru rolurile din filmele independente. Cunoscut pentru vocea sa grava, accentul irlandez si inaltimea considerabila, Liam Neeson si-a facut un nume la Hollywood interpretand personaje pline de defecte, capabile insa de lucruri extraordinare. Actorul nascut in Nordul Irlandei a reusit sa treaca peste tragedia care l-a lovit in 2009, cand sotia sa cu care a fost impreuna timp de 15 ani, Natasha Richardson a murit in timpul unui accident de ski.


El a fost onorat cu nominalizari si premii pentru interpretarea a patru personaje reale foarte diferite: Rob Roy, Oskar Schindler, Michael Collins, Alfred Kinsey.  Neeson a fost nominalizat la premiile Oscar, Globul de Aur si BAFTA pentru rolul Oskar Schindler din filmul lui Steven Spielberg, castigator al Oscarului pentru cel mai bun film, in 1993, "Schindler List".

 

La inceputul anului a avut premiera filmului lui Joe Carnahan "The Grey", in care Neeson are rolul principal. Filmul a avut cele mai mari incasari in weekendul in care a fost lansat. Filmografia lui recenta include roluri in thrillerul lui Jaume Collet-Serra, "Unknown"; in thrillerul lui Paul Haggis "The Next Three Days"; in filmul de actiune "The A-Team"; in filmul cu tema mitologica "Infruntarea titanilor"; in thrillerul "Taken", dar si in filmele independente "Chloe", regizat de Atom Egoyan, si "After.Life".

 

Neeson este cunoscut de cinefili pentru rolul sau in doua dintre francizele cinematografice de mare succes. El a jucat rolul maestrului Jedi Qui-Gon Jinn in "Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace" si rolul enigmaticului Henri Ducard in filmul lui Christopher Nolan "Batman Begins".

 


In plus, Neeson i-a imprumutat vocea sa inconfundabila personajului Aslan din filmele din seria "The Chronicles of Narnia": "The Lion, the Witch and the Wardrobe", "Prince Caspian" si "The Voyage of the Dawn Treader." Cele trei filme care au facut incasari de peste 1.5 miliarde de dolari il aduc pe actor in ipostaza inedita a unui leu.

 

In tinerete, Liam Neeson a practicat boxul despre care spune ca l-a ajutat sa-si creeze o disciplina pe care nu a abandonat-o in cariera de actor. "Nu sunt un barbat frumos, insa sunt teribil de atragator" a declarat in gluma actorul despre sine.


Galerie foto


Modifică setările cookies