marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Life of Pi, primul film 3D care va deschide Festivalul de Film de la New York: Ang Lee a reusit sa faca un film profund, indraznet si emotionant, care ii va uimi pe spectatori

Acum 12 ani, Ang Lee inchidea Festivalul de Film de la New York cu "Crouching Tiger, Hidden Dragon", un film excentric, care a fascinat pe toata lumea. In acest an, regizorul se pregateste sa isi uimeasca fanii din nou cu "Life of Pi", primul film 3D din istorie care va deschide Festivalul de Film de la New York.

Life of Pi, primul film 3D care va deschide Festivalul de Film de la New York: Ang Lee a reusit sa faca un film profund, indraznet si emotionant, care ii va uimi pe spectatori

Anul acesta, Festivalul de Film de la New York aniverseaza cea de-a 50-a editie intr-un mod special si va deschide festivalul cu Life of Pi, unul dintre cele mai asteptate filme din 2012. Festivalul de la New York isi va deschide portile pe 28 septembrie si se va incheia pe 14 octombrie, seara in care va fi vizionata in premiera drama "Flight" cu Denzel Washington si regizata de Robert Zemeckis.

"Sunt incantat si onorat sa ma intorc la Festivalul de Film de la New York cu acest film. Am cel mai mare respect pentru Richard Pena (unul dintre organizatorii festivalului) si faptul ca a ales Life of Pi sa deschida festivalul este un lucru minunat. Mai mult decat atat, acesta este orasul meu natal si sa prezint in premiera acest film de care sunt mandru este o bucurie enorma" a spus regizorul Ang Lee intr-un comunicat oficial.

 


Life of Pi este o combinatie neimapomenita intre inovatiile tehnologice si o viziune artistica puternica, asa a descris Richard Pena filmul lui Ang Lee explicand motivele pentru care acesta a fost ales in dechiderea prestigiosului eveniment.

"Ang Lee a reusit sa faca un film profund, indraznet si emotionant, care ii va uimi pe spectatori. Suntem mandri sa deschidem a 50-a editie acestui festival cu Life of Pi".


Drama de aventuri “Life of Pi” ii are in distributie pe  Gérard Depardieu, Irrfan Khan, Tabu si Adil Hussain, rolul principal fiind obtinut de Suraj Sharma, un actor debutant de 17 ani, care a invins nu mai putin de 3.000 de contracandidati la auditii. Dupa naufragiul tragic al unui vapor de marfa, raman in viata pe o barca, in Pacific, un baiat de 16 ani, o hiena, o zebra cu un picior rupt, o femela de urangutan si un urias tigru bengalez. Aceasta e scena uneia dintre cele mai extraordinare fictiuni ale ultimilor ani. Autorul Yann Martel a primit Man Booker Prize in 2002 pentru aceasta carte.

 


Ang Lee a recurs la revolutionara tehnologie 3D pentru a filma “Life of Pi” si a precizat anterior ca tigrul, hiena, urangutanul si zebra vor fi generate pe calculator.  Scenariul peliculei este semnat de David Magee (“Finding Neverland”)  si urmareste un tanar indian pe nume Piscine Molitor “Pi” Patel.
 


 

 

Primele imagini din Life of Pi au fost prezentate la Comic-Con in urma cu 2 luni, iar fanii prezenti au fost dati pe spate de creatia lui Ang Lee. Adaptarea romanului scris de Yann Martel - care s-a vandut in peste 7 milioane de copii in toata lumea- a fost laudata pentru ca imbine perfect elementele care il pot transforma intr-un film superb: povestea de familie emotionanta, viziunea creativa a regizorului de prima mana -castigator de Oscar cu Brokeback Mountain- si efecte speciale uluitoare.

Life of Pi se va lansa in Romania pe 21 decembrie 2012.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies