marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Looper, thriller-ul SF cu Bruce Willis si Joseph Gordon-Levitt,  va deschide Festivalul International de Film de la Toronto 2012

Thrillerul SF Looper, regizat de Rian Johnson, in care rolurile principale sunt interpretate de Bruce Willis si Joseph Gordon-Levitt,  va deschide editia din acest an a Festivalului International de Film de la Toronto, care va debuta  pe 6 septembrie.

Looper, thriller-ul SF cu Bruce Willis si Joseph Gordon-Levitt, va deschide Festivalul International de Film de la Toronto 2012

In acest film, Joseph Gordon-Levitt joaca rolul unui asasin care calatoreste in timp pentru a ucide o versiune mai matura a lui insusi, interpretata de Bruce Willis.

Looper este doar unul dintre filmele care vor avea premierele mondiale la Festivalul de la Toronto, care se va incheia pe 16 septembrie.

 

Piers Holding, presedintele Festivalului, a explicat de ce a fost ales acest film pentru deschidere: "Cred ca pentru seara de deschidere e nevoie de un film care sa atraga atentia, sa ii tina pe spectatori cu ochii lipiti de ecran si care sa le ramana in minte pe toata durata festivalului. Acum cativa ani am decis sa schimbam putin regulile si sa nu deschidem obligatoriu cu un film canadian. Looper este un film original, indraznet, de la care nu iti poti lua ochii" a spus acesta pentru Hollywood Reporter

 

Printre celelalte pelicule care vor avea premiera mondiala la Toronto se afla si "Cloud Atlas", o adaptare cinematografica a romanului lui David Mitchell, in care joaca Hugh Grant si Halle Berry.
 


 

Drama "Argo", cu Ben Affleck, despre operatiunea de salvare a unor diplomati americani din Iran, in 1979, va debuta si ea tot la Toronto.


La acelasi festival vor avea premierele si alte pelicule asteptate cu mare interes de cinefili, precum adaptarea romanului "Copiii de la miezul noptii", de Salman Rushdie, regizata de cineasta indiana Deepa Mehta, dar si noi ecranizari ale unor opere literare clasice precum "Marile sperante" de Charles Dickens, "Anna Karenina" de Lev Tolstoi si "Mult zgomot pentru nimic" de William Shakespeare.


Evenimentul din Toronto a devenit cel mai important festival de film din America de Nord si a servit adeseori drept o platforma de lansare pentru numerosi actori si regizori.


Festivalul de la Toronto este considerat un concurent serios al prestigiosului Festival de Film de la Venetia, care se va deschide pe 29 august, cu proiectia filmului "The Reluctant Fundamentalist", regizat de Mira Nair.


Acelasi film va fi proiectat si la Toronto, la fel ca pelicula "Jayne Mansfield's Car", regizata de Billy Bob Thornton, care a fost proiectata si la editia din acest an a Berlinalei.


Un alt actor devenit regizor, Dustin Hoffman, isi va prezenta debutul regizorul, "Quartet", la Toronto. Costa-Gavras, Neil Jordan, Robert Redford si David O. Russell se afla printre regizorii cu nume sonore ale caror filme apar in programul festivalului canadian.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies