marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Los amantes pasajeros: noul film al lui Pedro Almodóvar deschide TIFF 2013  

O comedie marca Pedro Almodóvar, Los amantes pasajeros/Amantii pasageri, deschide cea de-a 12-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF)

Los amantes pasajeros: noul film al lui Pedro Almodóvar deschide TIFF 2013

 

Comedia „morala, orala si ireala, sau nerealista”, dupa cum o descrie regizorul, va putea fi vazuta in premiera absoluta in Romania, intr-o proiectie unica, pe 31 mai, de la ora 20:45, in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Pelicula este prezentata la TIFF in parteneriat cu Independenta Film.

Dupa o serie de melodrame „intunecate” ca Volver, Los abrazos rotos/ Imbratisari frante sau La piel que habito/ Pielea in care traiesc, Pedro Almodóvar se intoarce cu Los amantes pasajeros la genul care l-a facut cunoscut in anii ’80: comedia. Actiunea se petrece intr-un avion, de la defectarea acestuia si pana la aterizarea de urgenta, timp in care pasagerii. „dezbracati de iPhone-uri, filmulete, Internet si iPad-uri, sunt condamnati sa fie ei insisi, inconjurati de necunoscuti”, potrivit lui Almodovar.

 

„S-au facut mai multe filme despre oameni care nu pot scapa din locul in care se afla (si televiziunea e plina de concursuri de supravietuire, claustrofobe), de la Ingerul exterminator al lui Buñuel la Ingropat de viu, de Rodrigo Cortés, unde totul se petrece in cel mai mic spatiu imaginabil, un sicriu. Provocarea e dificila si pentru cel ingropat, dar si pentru cel care spune povestea lui, regizorul”, spune Almodovar despre cel de-al 19-lea film din cariera sa.

In rolurile pasagerilor apar cativa dintre cei mai bine cotati  actori spanioli: Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez sau Raúl Arévalo – pe care spectatorii l-au vazut la TIFF in filme ca AzulOscuroCasiNegro/ AlbastruInchisAproapeNegru (Premiul publicului, Mentiunea speciala a juriului - TIFF 2007), Gordos/ Grasii (Premiul publicului- TIFF 2010) sau Primos/Verii.  Penélope Cruz si Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriti ai lui Almodovar, au aparitii cameo in film.

 



Los amantes pasajeros
se lanseaza in luna martie in Spania. Filmul s-a vandut in atat de multe teritorii, inca inainte de a incepe turnajul, incat producatorii l-au realizat cu banii obtinuti, fara sprijinul altor case de productie. Filmul va fi lansat oficial pe marile ecrane din Romania de Independenta Film pe 7 iunie.


Pentru prima data, biletele la ceremonia de deschidere TIFF (care va include in program si alte surprize) vor fi puse in vanzare in avans, exclusiv on-line, pe www.biletmaster.ro, incepand cu data de 15 martie 2013, la pretul de 30 de lei. TIFF introduce, incepand din acest an, sistemul electronic de control al biletelor, iar spectatorii care si-au achizitionat locuri on-line vor avea acces la proiectie cu tichetele printate. Cea de-a 12-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc intre 31 mai si 9 iunie, la Cluj-Napoca. Va urma, intre 19 si 23 iunie, noua editie TIFF Sibiu.

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR).

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies