marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Los amantes pasajeros: noul film al lui Pedro Almodovar se lanseaza in Romania incepand cu 7 iunie

Cel mai nou film al lui Pedro Almodovar, "Amantii Pasageri/ Los amantes pasajeros", va avea premiera pe marile ecrane romanesti pe 7 iunie, informeaza  Independenta Film.

Los amantes pasajeros: noul film al lui Pedro Almodovar se lanseaza in Romania incepand cu 7 iunie

Filmul va fi proiectat in deschiderea Festivalului International de Film Transilvania, la Cluj-Napoca, pe 31 mai. Comedia "morala, orala si ireala, sau nerealista", dupa cum o descrie regizorul, va putea fi vazuta in premiera absoluta in Romania, intr-o proiectie unica, pe 31 mai, de la ora 20:45, in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Pelicula este prezentata la TIFF in parteneriat cu Independenta Film.

Dupa o serie de melodrame "intunecate" ca "Volver", "Imbratisari frante/ Los abrazos rotos" sau "Pielea in care traiesc/ La piel que habito", Pedro Almodóvar se intoarce cu "Los amantes pasajeros" la genul care l-a facut cunoscut in anii ’80: comedia. Actiunea se petrece intr-un avion, de la defectarea acestuia si pana la aterizarea de urgenta, timp in care pasagerii, "dezbracati de iPhone-uri, filmulete, internet si iPad-uri, sunt condamnati sa fie ei insisi, inconjurati de necunoscuti", potrivit lui Almodovar.
 

 


Penélope Cruz si Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriti ai lui Almodovar, au aparitii cameo in acest film.


"S-au facut mai multe filme despre oameni care nu pot scapa din locul in care se afla (si televiziunea e plina de concursuri de supravietuire, claustrofobe), de la «Ingerul exterminator» al lui Buñuel la «Ingropat de viu», de Rodrigo Cortés, unde totul se petrece in cel mai mic spatiu imaginabil, un sicriu. Provocarea e dificila si pentru cel ingropat, dar si pentru cel care spune povestea lui, regizorul", spune Almodovar despre cel de-al 19-lea film din cariera sa.
 


In rolurile pasagerilor apar cativa dintre cei mai bine cotati actori spanioli - Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez si Raúl Arévalo -, pe care spectatorii i-au vazut la TIFF in filme ca "AlbastruInchisAproapeNegru/ AzulOscuroCasiNegro" (Premiul publicului - TIFF 2007), "Grasii/ Gordos" (Premiul publicului- TIFF 2010) sau "Verii/ Primos".

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies