marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mandela, Long Walk To Freedom: filmul despre viata lui Nelson Mandela se va lansa in Franta pe 18 decembrie

Distribuitorul francez "Pathé va lansa filmul in peste 350 de cinematografe, aceasta fiind prima lansare de aceasta anvergura pentru un film sud-african", a declarat producatorul Anant Singh, pentru agentia Sapa.

Mandela, Long Walk To Freedom: filmul despre viata lui Nelson Mandela se va lansa in Franta pe 18 decembrie


Filmul se bazeaza pe autobiografia lui Nelson Mandela "Long Walk to Freedom", publicata dupa eliberarea din inchisoare, in februarie 1990, dupa 27 de ani de detentie, in timpul regimului apartheid din Africa de Sud.


Prezentat la Festivalul International de Film de la Toronto in septembrie, lungmetrajul de peste doua ore si jumatate a fost realizat de regizorul britanic Justin Chadwick ("The Other Boleyn Girl", 2008), cu actorul britanic Idris Elba in rolul lui Nelson Mandela.

 

 

Pelicula urmareste perioada in care Mandela era un activist radical, ce lupta pentru libertatea poporului sau. Numit Inamicul public nr. 1, vanat de politie si temut de guvern, Nelson a ajuns sa fie un simbol al eliberarii si al revolutiei.

Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare din Africa de Sud (1994 - 1998), a decedat, joi seara, la varsta de 95 de ani.

 


    
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies