marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Marcel Iures, intr-un rol inedit in Tatal fantoma. Ce super actrita de la Hollywood  a fost prezenta la premiera de gala

Actrita Jacqueline Bisset a fost prezenta la premiera de gala a filmului "Tatal fantoma", de Lucian Georgescu, joi seara, la Cinema Studio din Capitala, alaturi de nume precum Bogdan Naumovici, Tudor Giurgiu si Ada Solomon.

Marcel Iures, intr-un rol inedit in Tatal fantoma. Ce super actrita de la Hollywood a fost prezenta la premiera de gala

Actrita britanica Jacqueline Bisset a fost invitata speciala a Festivalului de Film Transilvania (TIFF) de anul trecut.
La Cinema Studio, foaierul a fost amenajat in spiritul filmului, spectatorii putand admira o motocicleta al carei pasager era o gasca - una dintre scenele din filmul "Tatal fantoma".


Road-movie initiatic, "Tatal fantoma" are un punct de plecare nuvela "Almost Oriental" a scriitorului si scenaristului american Barry Gifford ("Wild at Heart", "Lost Highway", "Perdita Durango"), care, de altfel, are si o scurta aparitie speciala in film.


O comedie dulce-amara, filmul spune o dubla poveste de dragoste: pe de o parte, cea dintre profesorul american Robert Traum (Marcel Iures, intr-un rol deopotriva impresionant si inedit), reintors in tara natala a tatalui si unchiului sau - unul, celebru romancier, celalalt, gangster din Chicago -, si Tania (Mihaela Sirbu) si, pe de alta parte, dragostea pentru cinematograful de alta data, nomad, popular, naiv si generos.


Alaturi de Marcel Iures si Mihaela Sirbu, in film mai joaca Valer Delakeza, Mihai Constantin, Mimi Branescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu si Mirela Oprisor.


"Tatal fantoma" reprezinta debutul in lungmetraj al lui Lucian Georgescu, scenarist, producator, critic de film (membru FIPRESCI), conferentiar la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti.


Filmul a fost prezentat in avanpremiera in cadrul Festivalului International de Film Transilvania 2011 si va rula in cinematografele romanesti incepand de vineri.


"Tatal fantoma" este distribuit in Romania de Transilvania Film.


Nascuta in 1944, in Marea Britanie, Jacqueline Bisset are o cariera impresionanta, ce cuprinde peste 80 de aparitii in filme de cinema si productii TV. Star al marelui ecran inca din anii '60, Jacqueline Bisset s-a facut remarcata rapid, reusind sa castige aprecierea criticii si publicului deopotriva, prin rolurile sale pline de forta si farmec.


Rolul care a facut-o celebra este cel al iubitei lui Steve McQueen in filmul de actiune "Locotenentul Bullitt", lansat in 1968. Anul urmator ii va aduce prima nominalizare la Globurile de Aur, la categoria "starul debutant al anului", pentru interpretarea ei din "The Sweet Ride". Jacqueline Bisset a fost unul din numele mari de pe afisul savuroasei comedii "Aeroportul/ Airport", in regia lui George Seaton, nominalizata la noua categorii ale premiilor Oscar 1971, printre care si "cel mai bun film".

Recunoasterea europeana a obtinut-o in 1973, cand apare in "Noaptea americana/ La nuit americaine" a lui François Truffaut, film ce ii asigura un binemeritat loc intre cei mai importanti actori ai perioadei.


A jucat alaturi de unii dintre cei mai mari actori ai ultimelor decenii. Numele sau a aparut pe afisele filmelor "The Life and Times of Judge Roy Bean" si "When Time Ran Out", alaturi de Paul Newman. Totodata, Albert Finney, Mickey Rourke, Anthony Perkins si Michael York i-au fost colegi de distributie in mai multe productii. A lucrat pentru regizori precum François Truffaut, Claude Chabrol, John Huston, Stanley Donen, Sidney Lumet si George Cukor.


Sursa: Mediafax

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies