marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mari legende ale sportului la premiera filmului Nasty, despre viața lui Ilie Năstase

Cei mai mari sportivi ai României – și nu numai! – au asistat la lansarea filmului documentar al momentului.

Mari legende ale sportului la premiera filmului Nasty, despre viața lui Ilie Năstase
Filmul documentar „Nasty”, despre viața marelui tenisman român Ilie Năstase, a atras la Sala Palatului o serie de celebrități de rang mondial, precum Ion Țiriac, Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi, trioul de aur care a dus numele României în lume.
 
Alături de ei s-a aflat și legendarul Boris Becker, fostul jucător de tenis german care a crescut în umbra lui Ilie Năstase și a lui Ion Țiriac, acesta din urmă fiindu-i și antrenor.


 
Lor li s-au alăturat și alte nume sonore, tot din tenis (Horia Tecău), fotbal (Gică Popescu, Ciprian Marica, Bogdan Stelea, Adrian Cristea), natație (Camelia Potec) sau gimnastică (Mariana Bitang, Octavian Bellu, Diana Bulimar), dar și din politică (fostul premier Călin Popescu Tăriceanu), presă (Andreea Esca, Amalia Enache), antreprenoriat (Malvina Cservenschi, Andreea Raicu, Adina Buzatu, Alex Ciucu) ori lumea artistică (regizorii filmului, Cristian Pascariu, Tudor D Popescu și Tudor Giurgiu – împreună cu soția sa, actrița Andreea Vasile, criticul Irina Margareta Nistor, Victoria Răileanu, Elvira Deatcu, Cătălin Anchidin, Ana și Monica Odagiu).


 

 
Iată ce spune despre acest film documentar Andreea Esca, cea care, în seara premierei, a și prezentat pe scenă echipa de producție și a făcut oficiile de onoare: „Vă rog să mergeți să vedeți filmul documentar «Nasty - The Movie» despre legenda tenisului mondial, Ilie Năstase! Neapărat! O să aflați cum e posibil să faci performanță cu zâmbetul pe buze. Cu pasiune, talent, dragoste de viață, umor și curaj! Și mai presus de orice, am ajuns aseară la concluzia că este și un minunat film despre prietenia incredibilă, pe viață, dintre Ilie Năstase și Ion Țiriac. Și chiar despre prietenie, în general! O să faceți cunoștință cu viața trăită fără încrâncenare și fără ipocrizie. Multă libertate și multă solidaritate! Ceea ce «ne doresc și nouă» :) ❤️ ”, a fost îndemnul vedetei Pro TV.



 

 
Tudor Giurgiu ne-a promis „un roller-coaster emotional” şi exact asta a oferit publicului, cu imagini difuzate în premieră, episoade insolite şi mărturii ale marilor jucători de ieri şi de azi. Connors, Borg, Billie Jean King, Rosie Casals, Smith, Ashe, Ţiriac, Nadal, Okker, McEnroe, Noah, Becker, Kodes şi zeci de alte nume ilustre ale tenisului şi-au spus părerea despre Năstase, surprins fie în Studio 54, fie cântând în platoul unei televiziuni, fie în alte ipostaze.



 

 
„Dintre toate pe care le reușește documentarul «Nasty», îmi rămâne emoția aceasta a intimității în care filmul m-a teleportat în viața și lumea atât de libere, amuzante, sincere și geniale ale primului nr mondial în clasamentul ATP”, a spus și Amalia Enache, la finalul serii. „Am făcut un reportaj în urmă cu mulți ani pentru 1 decembrie la Știrile Pro TV cu Ilie Năstase, filmat la Paris, și am fost marcată de nivelul lui de celebritate acolo, unde nu trecea om pe lângă noi fără să nu-l recunoască, să nu-i declare admirația. Abia cu acest documentar despre el am înțeles cum, dacă îl vedeai o dată în perioada lui de glorie nu aveai cum să-i reziști charismei de rock star absolut. Am înțeles în sfârșit ce a însemnat Ilie Năstase pentru tenis. Mulțumesc, Tudor Giurgiu și colegilor tăi co-regizori pentru toate stările prin care te trece filmul și pentru că ați înviat pentru totdeauna o poveste ce pãlea spre uitare”.
 
Filmul documentar „Nasty” rulează, dn 16 aprilie în cinematografele din toată țara.

FOTO: pagina oficială

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies