marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Marisa Tomei si unul dintre cele mai mari mituri din istoria Oscarurilor: actrita care a trecut prin cel mai jenant  moment de la Hollywood

In urma cu 20 de ani, Marisa Tomei stralucea alaturi de Joe Pesci in My Cousin Vinny. Rolul logodnicei guralive a lui Joe Pesci i-a adus Oscarul in 1993 pentru rol secundar, insa momentul premierii actritei a devenit unul dintre cele mai controversate si a creat cel mai mare mit din istoria Oscarurilor.

Marisa Tomei si unul dintre cele mai mari mituri din istoria Oscarurilor: actrita care a trecut prin cel mai jenant moment de la Hollywood

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

 

La editia din 1993 a Premiilor Oscar, Marisa Tomei, care avea atunci 26 de ani,  a fost desemnata cea mai buna actrita in rol secundar, dupa ce a concurat cu Vanessa Redgrave (Intoarcere la Howards End), Miranda Richardson (Damage), Judy Davis (Husbands and Wives), Joan Powlright (Enchanted April).  Vestea a surprins-o inclusiv pe actrita, cand si-a auzit numele rostit de Jack Palance, cel care i-a inmanat premiul.

La scurt timp dupa acest moment, criticii si-au aratat nemultumirea fata de alegerea Academiei Americane de Film, pentru ca favorita tuturor era Vanessa Redgrave. Astfel, a aparut si unul din cele mai celebre mituri din istoria Oscarurilor, cum ca Tomei a primit premiul din greseala, pentru ca Jack Palance a citit numele gresit de pe foaie.


Zvonurile au afectat-o enorm pe actrita americana, care a ramas si acum suparata din cauza rusinii prin care a trecut: "Toata lumea a spus ca Jack Palance, cel care a prezentat, a citit gresit numele si ca de fapt a citit primul nume din lista nominalizatilor si nu numele castigatorului. A fost extrem de dureros pentru mine. Eram atunci o actrita tanara, entuziasta si cel mai fericit moment din cariera mea a fost ruinat." a spus in 2003 Tomei intr-un interviu.

Mai mult, Marisa ramane suparata si pe Academia Americana de Film, care nu a facut nimic pentru a clarifica situatia: "I-am rugat pe cei din Academie sa lamureasca lucrurile, dar au spus ca mai rau inrautatim situatia daca dam crezare acestor zvonuri si ca e mai bine sa ignoram". Pana la urma reprezentantii Academiei au negat de-a lungul timpului zvonul care i-a patat imaginea actritei.

 

Cel care a dat nastere acestei controverse a fost criticul Rex Reed, care lucreaza si in prezent  pentru The New York Observer si a scris intr-un articol din rubrica sa ca premiul ei a fost de fapt, o greseala. Acesta a scris ca Jack Palance era ori prea beat, ori prea drogat ca sa citeasca numele corect al castigatoarei.  Roger Ebert a sarit in apararea actritei si a scris ca Tomei a meritat pe buna dreptate premiul si ca Reed ar trebui sa ii ceara scuze.

 

.

Marisa Tomei a mai fost nominalizata de inca doua ori pentru rol secundar, in 2002 cu rolul din In the Bedroom, considerat cel mai bun rol din cariera,  si in 2009, pentru partitura din The Wrestler.

 

Nascuta in New York, dar cu radacini italienesti, Marisa Tomei s-a afirmat in 1987, in soap-opera At the World Turns, serialul lansat de CBS inca din 1954.

 

Trei ani mai tarziu, dadea lovitura cu My Cousin Vinny in rolul lui Mona Lisa Vito, sotia guraliva a lui Joe Pesci. In ultimii 20 de ani, actrita si-a trecut in palmares filme sonore ca Chaplin (1992), Only You (1994), What Women Want (2000), In the Bedroom (2001),  Before the Devil Knows You're Dead (2007), The Wrestler (2008).

 

In 2011, a aparut in doua dintre cele mai apreciate filme, comedia Crazy, Stupid. Love si The Ides of March. A jucat cu actori celebri de la Glenn Close, Joe Pesci, Robert Downey Jr , Robert Duvall si pana la George Clooney, Phillip Seymour Hoffman si actorul momentului, Ryan Gosling.

 

Marisa Tomei in 1990                                        Marisa Tomei in 2011

Nu doar talentul i-a fost recunoscut, ci si frumusetea rapitoare. In 2009, a fost inclusa in topul celor mai frumoase 100 de femei din lume de catre revista FHM. La 44 de ani, actrita ramane una dintre cele mai elegante si finute actrite de la Hollywood.

 

Pentru 2012, pregateste 3 filme noi, Insecapable, Parental Guidance, Lucky Them.

 

 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies