marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Martin Freeman, noul erou din Middle Earth in trilogia The Hobbit a lui Peter Jackson: Acesta e cel mai mare si asteptat film pe care il voi face vreodata

Fanii taramului mitic din Middle Earth mai au de asteptat doua luni pana cand The Hobbit, cel mai asteptat film al acestui sfarsit de an, se va lansa. Revista britanica Empire a lansat un numar special pentru care a creat 5 coperti diferite, inclusiv cu Martin Freeman, eroul noii trilogii semnate de Peter Jackson.

Martin Freeman, noul erou din Middle Earth in trilogia The Hobbit a lui Peter Jackson: Acesta e cel mai mare si asteptat film pe care il voi face vreodata

In urma cu 10 ani, Frodo si Aragorn porneau intr-o calatorie mitica in universul din Lord of The Rings, in 2012 Peter Jackson revine in Middle Earth, insa cu noi eroi. Bilbo Baggins interpretat de Martin Freeeman porneste alaturi Thorin, interpretat de Richard Armitrage aventura epica ce le va arata fanilor seriei Stapanul inelelor cum a inceput totul.


Martin Freeman, in varsta de 41 de ani, a jucat in mai multe filme, printre care se numara si "Pur si simplu dragoste/ Love actually", insa este cunoscut mai ales pentru rolurile sale din serialele "The Office", creat de  Ricky Gervais, dar si din "Sherlock", in care  a jucat alaturi de Benedict Cumberbatch. Show-ul a devenit un fenomen in Marea Britanie si i-a propulsat pe cei doi in randul celor mai populari actori englezi.

Insa, colaborarea cu Peter Jackson l-a transformat intr-unul dintre cei mai populari actori ai momentului.  "Se intampla rar in cariera sa intalnesti un actor care sa fie nascut pentru un rol, dar chiar asta s-a intamplat cand l-am intalnit pe Martin", a spus Peter Jackson despre alegerea sa. El a adaugat ca actorul este inteligent, amuzant, surprinzator si curajos, exact ca personajul Bilbo.
 

La randul sau, Martin Freeman a fost impresionat de Peter Jackson: "Inevitabil, sunt parti din film in care crezi ca ai putea fii mai bun, dar in acest caz Peter Jackson este un regizor stralucit si stie mai bine ca oricine universul din Middle Earth, dar si ce sa faca cu tine". Martin Freeman il va juca pe Bilbo Baggins, tatal vitreg al lui Frodo (Elijah Wood) din seria Lord of The Rings. Acesta va porni in calatoria vietii sale alaturi de cei 13 dwarfi condusi de Thorin (Richard Armitrage) pentru a recupera taramul lor aflat sub Muntele Singuratic si comoara ascunsa acolo, furata cu mult timp in urma de dragonul Smaug (Benedict Cumberbatch).

"Am momente in care inca nu-mi vine sa cred ce mi se intampla. Putine lucruri in viata capata proportii mitice. Datorita lui Tolkien si lui Peter Jackson, acesta este cel mai mare si asteptat film pe care il voi face vreodata".  Freeman a dezvaluit ca a ramas uimit cand  a intrat la cinema si a vazut trailerul propriului sau film: "Mi-am zis ce naiba, credeam ca il facem pentru noi" a spus acesta pentru Empire.

 


Actorul a filmat timp de 18 luni in noua Zeelanda la The Hobbit si a declarat ca a fost o experienta unica: "A fost o experienta placuta. Noi, cei din echipa noua, am avut sansa sa lucram cu o parte din cei care au colaborat si la The Lord of The Rings. Am avut grija unii de ceilalti, iar Noua Zeelanda este minunata. Cred ca acei oameni sunt patologic de prietenosi, sunt incredibili" a spus actorul de 41 de ani.


Freeman a marturisit ca nu a citit cartile insa a fost fascinat de creatia lui Jackson: "Nu am citit cartile, dar am vazut filmele Lord of The Rings. Insa am citit The Hobbit. Prima scena pe care am filmat-o a fost cea in care Bilbo si Gollum (Andy Serkis) se intalnesc si isi spun unul altuia ghicitori. Insa viata lui Bilbo depinde de descifrarea acestor ghicitori. Este o scena scrisa superb iar Andy joaca impecabil."

"The Hobbit" este un roman scris in 1937 de autorul britanic J.R.R. Tolkien si prezinta povestea personajului Bilbo Baggins, plecat in cautarea unei comori. Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings", in care abunda povestile epice despre magie si razboi.


Romanele "The Lord of the Rings" au stat la baza celor trei filme "Stapanul Inelelor" lansate de New Line Cinema intre 2001 si 2003. Trilogia "Stapanul Inelelor" a adus incasari de trei miliarde de dolari la nivel mondial si a obtinut 17 premii Oscar.


Peter Jackson vrea sa revolutioneze inca o data lumea cinematografica si a reusit sa treaca peste toate obstacolele pentru a crea inca o trilogie cu care sa scrie istorie. Trilogia The Hobbit costa aproape 1 miliard de dolari, iar primul film The Hobbit: An Unexpected Journey se va lansa pe 14 decembrie si in Romania.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies