marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Martin Freeman si-a luat adio de la Bilbo Baggins: filmarile pentru trilogia The Hobbit s-au incheiat

Martin Freeman a terminat calatoria legendara a lui Bilbo Baggins, personaj cu care actorul a patruns in lumea magica din universul inspirat de Lord of The Rings. Regizorul Peter Jackson a postat pe contul sau de Facebook o imagine cu Martin Freeman pentru ultima data in rolul lui Bilbo Baggins, rol pe care il joaca in trilogia Hobbitul.

Martin Freeman si-a luat adio de la Bilbo Baggins: filmarile pentru trilogia The Hobbit s-au incheiat


"2 ani si jumatate absolut incredibili. In aceasta seara, Martin Freeman a filmat ultima sa scena in rolul Biblo Baggins"
acesta a fost mesajul postat de Peter Jackson la descrierea imaginii cu Martin Freeman. "Nu imi pot imagine pe cineva mai potrivit decat Martin pentru acest rol. Ne-am luat adio de la elfi, oameni, vrajitori, iar acum...de la hobbit. Acum mai sunt doua saptamani de productie, in care urmeaza dwarfii. Urmatoarele doua filme vor fi extraordinare" a scris Jackson pe Facebook, care a incheiat filmarile propriu-zise, insa lucreaza acum la faza de post-productie.



Martin Freeman,
in varsta de 41 de ani, a jucat in mai multe filme, printre care se numara si "Pur si simplu dragoste/ Love actually", insa este cunoscut mai ales pentru rolurile sale din serialele "The Office", creat de  Ricky Gervais, dar si din "Sherlock", in care  a jucat alaturi de Benedict Cumberbatch. Show-ul a devenit un fenomen in Marea Britanie si i-a propulsat pe cei doi in randul celor mai populari actori englezi.

Insa, colaborarea cu Peter Jackson l-a transformat intr-unul dintre cei mai populari actori ai momentului.  "Se intampla rar in cariera sa intalnesti un actor care sa fie nascut pentru un rol, dar chiar asta s-a intamplat cand l-am intalnit pe Martin", a spus Peter Jackson despre alegerea sa. El a adaugat ca actorul este inteligent, amuzant, surprinzator si curajos, exact ca personajul Bilbo.


 

La randul sau, Martin Freeman a fost impresionat de Peter Jackson: "Inevitabil, sunt parti din film in care crezi ca ai putea fii mai bun, dar in acest caz Peter Jackson este un regizor stralucit si stie mai bine ca oricine universul din Middle Earth, dar si ce sa faca cu tine". Martin Freeman il va juca pe Bilbo Baggins, tatal vitreg al lui Frodo (Elijah Wood) din seria Lord of The Rings. Acesta va porni in calatoria vietii sale alaturi de cei 13 dwarfi condusi de Thorin (Richard Armitrage) pentru a recupera taramul lor aflat sub Muntele Singuratic si comoara ascunsa acolo, furata cu mult timp in urma de dragonul Smaug (Benedict Cumberbatch).

Actorul a filmat timp de 18 luni in noua Zeelanda la The Hobbit si a declarat ca a fost o experienta unica: "A fost o experienta placuta. Noi, cei din echipa noua, am avut sansa sa lucram cu o parte din cei care au colaborat si la The Lord of The Rings. Am avut grija unii de ceilalti, iar Noua Zeelanda este minunata. Cred ca acei oameni sunt patologic de prietenosi, sunt incredibili" a spus actorul de 41 de ani.

 

 

 

"The Hobbit" este un roman scris in 1937 de autorul britanic J.R.R. Tolkien si prezinta povestea personajului Bilbo Baggins, plecat in cautarea unei comori. Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings", in care abunda povestile epice despre magie si razboi. Al doilea film din serie, The Desolation of Smaug, se va lansa pe 13 decembrie 2014.

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies