marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Matt Damon și Christian Bale intră într-o cursă nebună cu Ford versus Ferrari

Bazat pe o poveste adevărată, regizorul Mangold aduce în fața publicului marea provocare de la Le Mans ’66.

Matt Damon și Christian Bale intră într-o cursă nebună cu Ford versus Ferrari
Inspirată din viața lui Carroll Shelby (Matt Damon), un constructor revoluționar al industriei americane de mașini, și a lui Ken Miles (Christian Bale), un pilot britanic de neîntrecut, pelicula celor de la 20th Century Fox
 
Jucând rolurile unor staruri ale curselor auto din anii '60, Matt Damon în rolul celebrului designer auto Carroll Shelby şi Christian Bale în cel al pilotului Ken Miles, , în această poveste americană de succes. 
 
Shelby și Miles încearcă să îşi convingă şefii de la Ford Motor Company că firma poate concura şi învinge la celebrul circuit Le Mans. Iar pentru asta Shelby are sarcina ca în 90 de zile să construiască o maşină de curse revoluționară care să bată un Ferrari.


 
Cei doi au fost nevoiți să lupte atât cu birocrația corporatistă, cât și cu legile fizicii, dar și cu proprii demoni pentru a putea concepe un astfel de prototip. Și, pentru că echipa lui Ford e puţin sceptică privind talentul de pilot al lui Miles, Shelby îi va cere lui Ford însuşi să urce la volanul maşinii de curse pentru a înţelege dificultatea muncii de pilot.

 
În final, însă, cei doi au reușit să detroneze titlul deținut de Enzo Ferrari în cadrul cursei de 24 de ore din Franța din 1966, pe pista Le Mans. Și este captivant să-l vedem pe Shelby avansând contracronometru în latura inginerească a cursei, dar şi în a-l ţine pe temperamentalul Miles departe de orgoliul de şef al lui Ford.


 
Filmul „Ford vs Ferari“/ „Ford v Ferrari“ (2019) este difuzat la Pro Cinema vineri seară la 20:30.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies