marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mel Gibson semneaza „Fara arma in linia intai” la cinema din 4 noiembrie. Povestea reala a soldatului care a salvat zeci de oameni fara sa foloseasca arma

Dupa productii memorabile ca „Inima neinfricata” sau „Apocalypto”, Mel Gibson revine in postura de regizor cu remarcabila poveste adevarata a soldatului care a ramas fidel credintelor sale pacifiste in ciuda ororilor de pe campul de lupta. Distribuit de Freeman Entertainment, „Fara arma in linia intai” are premiera pe marile ecrane din 4 noiembrie.
Mel Gibson semneaza Fara arma in linia intai la cinema din 4 noiembrie. Povestea reala a soldatului care a salvat zeci de oameni fara sa foloseasca arma

Actorul Andrew Garfield a fost alegerea lui Gibson pentru portretizarea lui Desmond Doss, eroul care a salvat 75 de soldati fara sa foloseasca vreun tip de arma in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. A fost singurul soldat american din acest razboi care a ajuns in linia intai refuzand sa poarte arma din convingerea ca, desi razboiul este justificat, crima nu va fi niciodata o solutie. Doss este primul obiector de constiinta care a primit medalia de onoare pentru merite deosebite pe campul de lupta.


„Doss detesta violenta, care nu se potrivea deloc cu principiile sale, cu convingerile sale religioase, dar in acelasi timp voia sa-si slujeasca tara in razboi, ca medic militar.”, povesteste Mel Gibson. „Cred ca cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa incerci sa spui o poveste care sa se simta reala. Desmond a facut mai mult decat ar face multi dintre noi, a fost un om exceptional si un memento pe care il putem lua ca model.” 


Fascinat de alegerile personajului sau, Garfield recunoaste: „N-a existat urma de ezitare cand am citit scenariul. Cred ca rar gasesti in lume un om precum Desmond, care e atat de sincronizat cu ceea ce simte in interior, atat de atent la acea voce slaba si blanda care ii sopteste pe dinauntru, incat orice situatie in care ar fi pus, el stie ce poate sa faca si stie ce nu va face niciodata.”

Alaturi de Andrew Garfield din distributia filmului mai fac parte actori de referinta ca Sam Worthington, Teresa Palmer si Vince Vaughn.


Trecand de la dragoste, la procese de constiinta si pana la brutalitatea scenelor de razboi, regizorul Mel Gibson prezinta din 4 noiembrie, in cinematografele din tara „Fara arma in linia intai”, o drama emotionanta despre datorie si devotament. Un film distribuit de Freeman Entertainment.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies