marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Are 21 de ani si e cea mai bine platita actrita din lume! Mia Wasikowska, revelatia Hollywood-ului! Citeste povestea ei

La numai 21 de ani Mia Wasikowska este o prezenta fresh pe marile ecrane, care anul trecut a ocupat locul doi in topul celor mai bine platiti actori de la Hollywood. Da, l-a invins chiar si pe colegul sa de platou, Johnny Depp si a fost in spatele lui Leonardo DiCaprio in topul Forbes al actorilor cu cele mai mari incasari din filme.

Are 21 de ani si e cea mai bine platita actrita din lume! Mia Wasikowska, revelatia Hollywood-ului! Citeste povestea ei

articole relationate

Mia Wasikowska

Mia Wasikowska

Mia s-a nascut sub semnul balantei, la data de 14 octombrie 1989 in Canberra, Australia. Mama sa este o fotografa de origine poloneza si tatal este australian, de asemenea fotograf.

La varsta de 9 ani a inceput cursuri de balet cu un program de 35 de ore pe saptamana, dorind sa devina profesionista. A renuntat la pasiune atat din motive medicale, cat si din cauza presiunii de a avea un corp perfect. Si nici indrustria nu era pe placul ei.

Cariera cinematografica si-a inceput-o in seriale tv australiene. In 2004 a aparut in doua episoade ale serialului "All Saints". Doi ani mai tarziu, la 17 ani, a debutat in lungmetraj in filmul "Suburban Mayhem" pentru care a primit o nominalizare pentru cea mai buna tanara actrita la "Premiile Institutului Australian de Film".

In 2007 Wasikowska a aparut in horror-ul cu crocodili intitulat "Rogue" si in drama "September" al carui rol l-a obtinut pe loc, lasand in urma 200 de actrite prezente la casting. Un an mai tarziu Spencer Susser i-a oferit rolul in scurtmetrajul prezentat la Festivalul de la Sundance, " I Love Sarah Jane".

A devenit cunoscuta odata cu serialul american “In Treatment” unde a jucat rolul unei adolescente cu probleme tratata de psihoterapeutul Paul Weston.

Ulterior a cucerit lumea odata cu filmul “Alice in Wonderland” in regia lui Tim Burton, o productie 2010 care a incasat peste 1 miliard de dolari. Criticii au aclamat-o pentru rolul realizat in filmul prezent la Oscar, “The Kids are All Right care a incasat aproximativ 30 de milioane de dolari.

In luna mai se lanseaza in cinematografe ultimul sau proiect, “Jane Eyre” in regia lui Cary Fukunaga in care joaca rolul principal.

In timpul calatoriilor sale aceasta nu se desprinde de aparatul sau de fotografiat pe film, deoarece marea sa pasiune, venita probabil din gene, este fotografia.

Proiecte in derulare:

“Restless” de Gus Van Sant
“Albert Nobbs” de Rodrigo Garcia
“The Wettest County in the World” de John Hillcoat
“Soak” – Park Chan-wook

Foto: hollywoodreporter.com/

Sursa foto: Getty

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies