marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Michael Ansara: interpretul primului klingonian din serialul "Star Trek" a murit

Michael Ansara, interpretul primului razboinic klingonian care a aparut in serialul stiintifico-fantastic "Star Trek", a murit la varsta de 91 de ani.

Michael Ansara: interpretul primului klingonian din serialul Star Trek a murit

Actorul, care a fost casatorit cu actrita Barbara Eden, a murit pe 31 iulie, in resedinta sa din California, informeaza contactmusic.com.

Nascut in Siria, Michael Ansara a devenit o vedeta de televiziune in anii 1950, interpretand personaje amerindiene in serialele "Broken Arrow" si "Law of the Plainsman". El este insa probabil cel mai cunoscut dintre cei sapte actori care au interpretat personajul Kang, un razboinic klingonian, in versiunea originala a serialului "Star Trek". Ulterior, Michael Ansara a reluat acest rol in alte doua continuari ale seriei, intitulate "Deep Space Nine" si "Voyager".


Printre celelalte aparitii ale sale in productiile de televiziune se remarca cele din serialele "The Untouchables", "The Outer Limits", "Lost in Space" si "Hawaii Five-0".

Michael Ansara s-a remarcat si in cinematografie, cu roluri in filmele "Jupiter’s Darling", "Voyage to the Bottom of the Sea", "The Comancheros", "The Greatest Story Ever Told" si "Guns of the Magnificent Seven". Totodata, a asigurat vocea pentru personajul negativ Mr. Freeze din serialul animat "Batman".

Michael Ansara a fost casatorit cu Barbara Eden din 1958 pana in 1974. Fiul lor, Matthew Ansara, a murit in 2001 in urma unei supradoze de heroina, la varsta de 35 de ani.

 

Sursa: Mediafax.ro


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies