marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Michael Moore va lansa o continuare a documentarului “Fahrenheit 9/11”

Michael Moore a inceput lucrul la un nou documentar pe care planuieste sa il lanseze anul viitor. Filmul este o continuare a controversatului “Fahrenheit 9/11”, pentru care Moore a fost recompensat cu un premiu FIPRESCI la Festivalul de la Cannes din 2004.

Michael Moore va lansa o continuare a documentarului “Fahrenheit 9/11”

Scenaristul si regizorul Michael Moore a inceput lucrul la documentarul care deocamdata nu are un titlu in urma cu cateva luni, pentru a-l putea lansa
in primavara anului viitor, la scurt timp dupa ce alegerile prezidentiale din SUA se vor fi incheiat, scrie Reuters.

Ca si in cazul lui “Fahrenheit”, producatorii au evitat sa dea prea multe detalii despre productie si s-au limitat la a descrie filmul ca fiind o perspectiva provocatoare” asupra pozitiei SUA, una dintre marile puteri ale lumii, dupa atacurile din 11 septembrie 2001.

“Filmul va analiza modul in care rolul SUA in lume s-a schimbat in ultimii opt ani. Cred ca de asta Michael (Moore, n.r.) a vrut sa lanseze filmul abia dupa alegeri, pentru a nu lasa impresia ca face campanie electorala vreunuia dintre candidati“, a spus Danny Rosett, directorul Overture, casa producatoare a documentarului.

"Fahrenheit 9/11" a fost lansat in 2004, cu doar cateva luni inainte de alegeri, Moore sperand ca filmul ar putea convinge electoratul american sa il sustina pe contracandidatul lui George W. Bush, democratul John Kerry. Bush a castigat un al doilea mandat prezidential, insa “Fahreneit” a incasat 119 milioane de dolari numai in SUA, devenind cel mai de succes documentar din toate timpurile.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Înapoi în Vestul Sălbatic, pe Drumul dreptății, cu Christian Bale și Russell Crowe

Unul dintre cele mai bune western-uri, „3:10 to Yuma” este a doua ecranizare a povestirii lui Elmore Leonard, prima fiind lansată exact cu o jumătate de secol înainte, în 1957.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies