marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Flipper: se implinesc 48 de ani de la unul dintre cele mai bune seriale cu animale. Delfinul care s-a sinucis din cauza filmului ce l-a facut vedeta

In acest an se implinesc 48 de ani de la un serial care a facut tuturor copilaria mai frumoasa. Lansat in 1964, serialul Flipper a cucerit generatii dupa generatii de copii indragostiti de simpaticul delfin care salva oameni si animale in Coral Key Park, Florida.

Flipper: se implinesc 48 de ani de la unul dintre cele mai bune seriale cu animale. Delfinul care s-a sinucis din cauza filmului ce l-a facut vedeta

Serialul care i-a avut in distributie pe Brian Kelly, Luke Halpin si Tommy Norden a aparut in 1964 si a facut celebra prietenia dintre doi baieti si delfinul numit Flipper, deschizand seria nenumaratelor remake-uri de mai tarziu. Serialul produs de MGM si difuzat de NBC in SUA a rulat timp de 3 ani pe micile ecrane, perioada in care i-a cucerit pe adolescentii din SUA. Serialul a fost inspirat de pasiunea pe care o trezise in America un alt serial cu animale, Lassie.


Delfinul super inteligent care ii ajuta pe cei doi copii la prinderea braconierilor care furau peste din mare sau salvarea victimelor de atacurile rechinilor a ramas in inimile fanilor ca unul dintre cei mai mari eroi ai animalelor din lumea filmelor. Serialul a cunoscut un succes imens de-a lungul timpului iar in urma cu aproape 3 ani documentarul despre viata originalului Flipper a facut milioane de oameni sa planga.

Jessica Alba la 14 ani in serialul Flipper


Potrivit lui Richard O’Barry care a trait un deceniu alaturi de Flipper si care a fost atat regizor si antrenor in cadrul serialului, cat si “tata” al delfinului-vedeta, Flipper s-a sinucis din cauza depresiei. Delfinul Flipper a fost crescut si tinut intr-un rezervor intreaga sa viata. In serial, Flipper a fost jucat de 5 delfini printre care si de doua femele Suzy si Kathy. Kathy a fost cea care a aparut in cele mai multe episoade iar moartea ei trista l-a facut pe Richard O’Barry  sa duca lupte grele impotriva uciderii acestor mamifere, impotriva industriei la care a pus umarul cu serialul sau si anume delfinariile, afaceri de milioane de euro, unde delfinii sunt tinuti captivi.


Ric O'Barry a declarat ca dupa moartea lui Flipper a decis sa-si dedice intreaga viata salvarii delfinilor. "Pentru delfini, orice incercare de a respira reprezinta un adevarat efort. Pot sa-si ia viata in orice moment.Flipper m-a privit drept in ochi, si-a tinut repiratia, iar apoi s-a scufundat in rezervor si nu s-a mai intors. Mi-am dat seama ca nu mai suporta sa fie inchisa intr-un bazin", a povestit O'Barry.

Jessica Alba la 31 de ani

Delfinii inoata pana la suprafata apei, isi deschid orificiile si sufla aerul din plamani. Ei inspira apoi aer proaspat, isi inchid orificiile si se afunda in valuri. Delfinii isi tin respiratia in timp ce inoata sub apa. Delfinii adulti pot ramane sub apa pana la 15 minute si pot cobori pana la 200 metri.


In 1995 MGM a realizat un remake al serialului cu Brian Wimmer, Colleen Flynn, Haas Payton si Jessica Alba in distributie. Serialul s-a terminat socant, intr-o nota tragica atunci cand noul Flipper esueaza pe o plaja in timp ce prietenii sai incearca sa-l salveze. Desi multi fani au considerat finalul ambiguu, cei mici au ramas cu impresia ca Flipper nu a putut fi salvat si a murit.  Flipper - The New Adventures a rulat pe TV din 1995 pana in 2000 si avut-o in distributie pe Jessica Alba in primul ei rol mai mare.


Jessica Alba avea 14 ani cand inceput sa joace in serial in rolul unei adolescente care avea o relatie speciala cu delfinul Flipper si a ramas singura actrita din distributie cu  nume mare la Hollywood. Astazi Jessica Alba are 31 de ani si este una dintre cele mai apreciate si frumoase actrite din lume.  Colleen Flynn care o interpreta in serial pe doctorita Pamela Blondell  a mai avut aparitii in seriale ca Judging Amy sau Nip/Tuck in timp ce Brian Wimmer a abandonat serialele si s-a multumit cu roluri in filme pentru TV. Payton Haas a abandonat si el actoria dupa ce l-a jucat pe adolescentul rebel Mike. Distributia a fost schimbata aproape in totalitate de-alungul celor 4 sezoane.


Au existat si 3 variante de film pentru cinema: Flipper (1963), Flipper's New Adventure (1964) si Flipper (1996), ultimul i-a avut in distributie pe Paul Hogan, Elijah Wood si Jonathan Banks.

Originalul Flipper alaturi de actorul Luke Halpin



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies