In cei 84 de ani de decernare a Premiilor Oscar, marile staruri ale cinematografiei au oferit momente memorabile, discursuri plangacioase, dar si momente ciudate. Chiar daca prestigiosul eveniment este recunoscut pentru eleganta si stil, din cand in cand vedetele au renuntat la eticheta si au fost cat se poate de naturale.
Galerie foto cu 10 momente ciudate din Istoria Oscarurilor
Cel mai prestigios eveniment de la Hollywood este urmarit de zeci de milioane de spectatori. Fiecare editie aduna pe acelasi covor rosu sute de vedete, iar in fiecare an exista momente pe care nimeni nu le poate uita prea usor.
De la Walt Disney, care a primit un Oscar onorific pentru ca a creat primul film animat si a fost rasplatit cu o statueta unica - un Oscar urmat de inca 7 "Oscaruri" mici, cu referire la animatia Alba ca Zapada si Cei 7 Pitici - si pana la Sandra Bullock care a reusit in acelasi an sa ia Oscarul si Zmeura de Aur, la o zi distanta, cele mai mari staruri din industrie au creat momente cel putin ciudate, care au intrat in istorie.
Regizorul Woody Allen este poate cineastul cu cea mai ciudata "relatie" cu Oscarul. Regizorul a reusit pana acum performante de a nu fi prezent decat la o singura gala, desi a strans in total 23 de nominalizari la Oscar (15 ca scenarist, 7 ca regizor si 1 ca actor) si a castigat 3 premii Oscar. Singura data in care acesta a fost prezent la Gala Oscarurilor a fost in 2002 cand a oferit o surpriza de proportii dupa ce a aparut pe neasteptate si a urcat pe scena pentru a-i ruga pe realizatorii de filme sa continue sa filmeze in New York, dupa atentatele de la World Trade Center. "Nu sunt aici sa prezint nimic, am venit doar sa vorbesc despre New York." Acesta a fost ovationat minute intregi dupa ce a prezentat un colaj de clipuri cu filme facute in New York.
Woody Allen ( 76 de ani), nascut la New York, este unul dintre cei mai importanti regizori de film, scenaristi si actori americani.Sursele sale de inspiratie sunt literatura, sexualitatea, filosofia, psihologia, identitatea evreiasca, cinematografia europeana si orasul New York, unde s-a nascut si a locuit dintotdeauna. De la "Take the Money and Run", in 1969, Allen a realizat, in medie, un film pe an. Printre acestea s-au numarat filme devenite clasice precum "Annie Hall", "Manhattan" si "Zelig", dar si productii mai putin pretentioase precum "Vicky Cristina Barcelona". In 2011 a realizat pelicula cu cele mai mari incasari din cariera - Midnight in Paris - un film fermecator, un omagiu adus artei si vietii insasi.
Galerie foto cu 10 momente ciudate din Istoria Oscarurilor
Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.