marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mortal Kombat ajunge pe marile ecrane in 2013, cu un buget de 50 de milioane de $: ce s-a intamplat cu actorii seriei originale

Vesti bune pentru fanii Mortal Kombat. Hollywood-ul pregateste o noua batalie cu super luptatori, ce urmeaza sa fie lansata in 2013.

Mortal Kombat ajunge pe marile ecrane in 2013, cu un buget de 50 de milioane de $: ce s-a intamplat cu actorii seriei originale

Galerie foto: cum s-au transformat actorii din Mortal Kombat!

 

Mortal Kombat a fost poate primul mare film care a nascut moda peliculelor inspirate de jocuri video si ramane considerat si astazi una dintre cele mai bune adaptari. Un film antrenant, plin de lupte si o coregrafie ce-ti taie respiratia, efecte speciale nu foarte indraznete pentru 1995, un soundtrack intrat in istorie si actori ce imbina artele martiale cu o prestatie care i-a cucerit pe fani.


Producatorii de la Warner Bros au oferit ieri o declaratie oficiala in care au anuntat lansarea unui nou film Mortal Kombat, dar si cine va fi regizor: "Ne pregatim pentru un nou film Mortal Kombat. Ironia face ca regizor sa fie chiar Kevin Tancharoen, cel care s-a ocupat de seria online Mortal Kombat: Legacy. Inainte de asta, el a realizat un clip video cu Mortal Kombat, fara acordul nostru si l-a urcat pe YouTube. Noi am facut plangere impotriva lui atunci. La cateva luni dupa, am ajuns la o intelegere cu el, a realizat seria online, iar acum va fi regizorul noului film Mortal Kombat. Bugetul pe care l-am alocat este de 50 de milioane de dolari". a spus Lance Sloan, un oficial al lui Warner Bros, scrie comicbookmovie.com.
 

 

 

Kevin Tancharoen este cunoscut in SUA ca dansator, coregraf, regizor de videclipuri, iar acum urmeaza sa debuteze ca regizor de lungmetraje cu Mortal Kombat.  Noul Mortal Kombat ar putea fi un reboot in centrul caruia se va afla un angajat la un supermarket care descopera ca este dintr-o alta lume si inzestrat cu puteri speciale. Acesta se va afla in mijlocul unei lupte colosale intre bine si rau, chiar daca fortele raului sunt cele care l-au ajutat sa isi descopere puterile.

In filmul original din 1995, Christopher Lambert a fost exemplar in rolul zeului Rayden care conduce o echipa de super luptatori formata din Liu Kang (interpretat de Robin Shou), Johnny Cage (Linden Ashby), Sonya Blade ( Bridgette Wilson-Sampras) si Printesa Kitana (Talisa Soto).

 

Filmul a avut parte de o continuare in 1997 si a inspirat si seriale.Pelicula regizata de Paul W.S. Anderson, un specialist in filme bazate pe jocuri video ( a mai facut si Resident Evil) a facut incasari globale de 122 de milioane de dolari in 1995 si era al 26-lea cel mai vazut film din acel an in cinematografe. Saptamani la rand pe primul loc in box officeul din SUA - Mortal Kombat a fost un deschizator de drumuri in sirul filmelor ce capitalizeaza bazele de fani uriase create de jocurile video. Entertainment Weekly considera productia care i-a costat pe cei de la New Line Cinema 18 milioane de dolari unul dintre cele mai tari filme de actiune ale anilor 90, desi a avut in distributie actori necunoscuti. Pe multi i-am vazut sporadic sau chiar deloc pe la cinema dupa succesul cu Mortal Kombat.

Doar actorul american Christopher Lambert pe care l-ati mai vazut in seria de filme Nemuritorul, unde interpreta rolul lui Connor MacLeod, unul dintre stramosii lui Duncan, era "vedeta" distributiei. Actorul, acum in varsta de 54 de ani, a jucat in 2012 in filmul celor de la Marvel - Ghost Rider: Spirit of Vengeance, alaturi de Nicolas Cage.


Nascut in Hong Kong, Robin Shou era personajul principal al filmului in rolul fostului calugar Shaolin - Liu Kang care intra pentru a-si razbuna fratele in turneul ce tine de zeci de secole si ce are loc pe o insula indepartata, unde cei mai buni luptatori de pe taramul celalalt se lupta cu cei mai buni de pe Pamant. Pentru rolul sau au mai fost luati in considerare actori ca Jason Scott Lee, Russell Wong, Dustin Nguyen si Phillip Rhee. Un specialist in arte martiale, Robin Shou s-a intors in partea a doua a filmului Mortal Kombat: Annihilation, din 1997 insa nu a mai reusit aparitii spectaculoase pe marele ecran. Robin a fost cel care a antrenat-o pe Milla Jovovich pentru rolul din Resident Evil.


La fel de necunoscut a ramas si Linden Ashby cel care il joaca pe Johnny Cage si el un specialist in arte martiale in viata reala. Ashby nu a mai aparut in sequelul din 1997, insa l-ati mai putut vedea in Resident Evil: Extinction (2007), si episodic in The Young and the Restless (1973) si Melrose Place (1992). Rolul lui Johnny Cage ii era destinat lui Brandon Lee, insa moartea tragica a acestuia inainte de a incepe filmarile i-a obligat pe producatori sa apeleze la alti actori printre care Jean-Claude Van Damme, Tom Cruise si Johnny Depp. Toti au refuzat sa se implice.

Modelul american Bridgette Wilson i-a "furat" rolul Soniei Blade lui Cameron Diaz care si-a rupt mana in timpul antrenamentelor pentru Mortal Kombat. Bridgette, casatorita din 2000 cu fostul jucator de tenis Pete Sampras, nu a mai avut aparitii serioase pe marele ecran si nici nu s-a mai intors pentru continuarea din 1997 considerata mult mai slaba fata de versiunea lui Anderson. Toti actorii au invatat arte martiale pentru acest film si si-au facut singuri cascadoriile.

Coloana sonora a filmului a fost compusa de belgianul Praga Khan ( alaturi de Oliver Adams) iar albumul s-a vandut in primele 10 zile de la lansare in peste un milion de exemplare. Instructorul de arte martiale, Chris Casamassa a preluat rolul lui Scorpion un personaj extrem de indragit in jocurile video. Desi imaginile cu el raman spectaculoase, Chris Casamassa nu a mai avut aparitii pe marele ecran. S-a ocupat mai mult de cascadorii.


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

(P) Ghidul Bărbatului Modern: Definește-ți Stilul Personal

Modul în care te prezinți poate spune multe despre cine ești. Stilul personal este despre a arăta bine și a te simți bine în pielea ta. Pentru un tânăr care își dorește să-și definească stilul, acest ghid îți va oferi sfaturi practice și ușor de urmat pentru a-ți construi o imagine care să te reflecte cu adevărat.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies