marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mostenitorii lui Mario Puzo, in proces cu Paramount privind continuarea francizei Nasul: producatorii nu vor mai avea dreptul de a lansa nici un alt film din serie

Mostenitorii lui Mario Puzo, autorul romanului "Nasul" si al altor carti despre mafie, au dat in judecata Paramount Pictures pentru a impiedica studiourile sa mai faca alte filme in continuarea francizei de succes bazate pe acest bestseller.

Mostenitorii lui Mario Puzo, in proces cu Paramount privind continuarea francizei Nasul: producatorii nu vor mai avea dreptul de a lansa nici un alt film din serie

 

Un avocat al familiei lui Puzo, Bertram Fields, a spus joi, la un tribunal din Manhattan, ca Paramount a incalcat un contract semnat cu scriitorul incercand sa impiedice, in mai, publicarea cartii "The Family Corleone".


In schimb, in februarie, Paramount l-a dat in judecata pe Anthony Puzo, fiul lui Mario, acuzandu-l pe mostenitor ca a aprobat publicarea unor noi carti in continuarea bestseller-ului "Nasul" (1969), ecranizat de aceasta casa de productie in 1972. Paramount a considerat ca aceste continuari aduc atingere drepturilor de autor pe care le detine asupra operei lui Puzo, care a semnat si scenariul celor trei filme "Nasul".

In iulie, familia scriitorului a depus si ea o plangere, sustinand ca cei de la Paramount nu au primit automat drepturile de ecranizare si pentru cartile care continua actiunea din "Nasul" si ca au fost anuntati privind noul volum. Mostenitorii au cerut daune de 10 milioane de dolari.

Avocatul care reprezinta casa de productie, Richard Kendall, a sustinut ca Paramount a cumparat in 1969 toate drepturile pentru volumul "Nasul".


Judecatoarea in acest caz, Alison Nathan, nu a emis deocamdata o decizie.


Avocatul familiei a mai spus ca mostenitorii nu mai sunt dispusi sa colaboreze cu studiourile Paramount si ca se asteapta, daca vor castiga procesul, sa fie contactati de alte studiouri pentru achizitionarea drepturilor pentru realizarea unor noi pelicule in franciza "Nasul".

Mario Puzo a murit in 1999. Dupa decesul sau, au mai aparut doua carti in continuarea romanului "Nasul", scrise de Mark Winegardner, si cea de-a treia - "The Family Corleone" - semnata de Ed Falco si publicata in mai.
 

 

Sursa: Mediafax.
 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies