marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Multiplele vieti ale lui James Franco

Probabil ca multi dintre noi au sperat inca din copilarie sa devina actori celebri, sa paseasca pe covorul rosu, sa fie inconjurati de blitz-uri si sa participle la felurite evenimente. O duzina de nominalizari la diverse festivaluri de film suna extraordinar, iar promisiunea obtinerii unui Oscar – un vis indeplinit.

Multiplele vieti ale lui James Franco

Insa pentru altii - precum James Franco - nici macar toate acestea nu sunt de ajuns! Cunoscut in principiu pentru cariera sa de actor si pentru roluri precum cele din “127 Hours”, “Milk”, “Spiderman” sau “Pineapple Express”, Franco are si (multe) alte ocupatii. Totusi, nu este vorba doar de cateva hobby-uri obisnuite, ci de adevarate rampe de lansare profesionale.

Poate ca nu si-a gasit cu adevarat “chemarea”, poate ca ii plac provocarile sau poate ca pur si simplu este unul dintre putinii oameni cu adevarat multi-talentati. Cert este ca James Franco este mai intortocheat decat un cub rubik si nu inceteze sa ne uimeasca, asa ca am incercat sa punem cap la cap toate aceste “personalitati” ale sale.


James – actorul

Si-a inceput cariera de actor prin anii 90’, jucand in filme pentru adolescenti si aparand episodic in serialul TV “Freaks and Geeks”. A obtinut notorietatea interpretand personajul negativ din “Spiderman” – Green Goblin, iar in prezent este nominalizat la Oscar pentru “Cel mai bun actor intr-un rol principal”.

Se pare ca indiferent daca James va castiga sau nu, cu siguranta il vom vedea pe scena in noaptea cea mare. Tanarul actor va fi chiar una din gazdele evenimentului, alaturi de Anne Hathaway!


James – muzicianul

Asa cum multi dintre noi au visat sa ajunga actori, la fel de multi au visat la o posibila cariera in muzica. Iata ca Franco le are pe amandoua! Acesta este implicat intr-un nou proiect alaturi de Kalup Linzy, un artist de culoare din Brooklyn, New York. Sub numele de “Kalup and Franco”, cei doi vor lansa un album in viitorul apropiat. Daca formeaza un duo reusit sau nu, va puteti convinge singuri urmarind clipul de mai jos:


James – pictorul

Franco si-a dezvoltat preferinta pentru pictura inca din perioada liceului. La inceput, aceasta ocupatie constituia metoda perfecta de a-si exprima sentimentele contradictorii specifice varstei. Cu toate acestea, pasiunea pentru pensule si acuarele a ramas alaturi de el de-a lungul vietii, acesta declarand ca “este pictor de mai multa vreme decat este actor”. Operele sale au fost expuse public pentru prima oara la “Galeria Gl” din Los Angeles, California in 2006.

James - scriitorul

Ca sa fim convinsi ca Franco este intruchiparea omului renascentist inchipuit de DaVinci, el a publicat si o colectie de povestiri scurte, denumita “Palo Alto”. Titlul isi are ca origine orasul natal al actorului, cartea fiind dedicata scriitorilor cu care acesta a lucrat la Brooklyn College. Criticii i-au evaluat lucrarea din diferite unghiuri, insa toti au cazut de acord asupra unui singur lucru: James se prezinta a fi promitator si la capitolul literatura.

Dar scriitura sa nu se rezuma doar la beletristica. Pe langa regia catorva filme, tanarul si-a incercat norocul si cu scenarii de film – atat scurt cat si lung-metraj : “Good Time Max”, “The Ape”. Editorialele nu-i sunt deloc straine nici ele: Franco a scris pentru Esquire sau Wall Street Journal


James – artistul

Caut constant oportunitati de a colabora cu oamenii”, a declarat Franco intr-un interviu. Aparent, cateva noi oportunitati s-au ivit in viata sa, pentru ca actorul tocmai si-a lansat prima expozitie de arta la Berlin. Aceasta contine 19 filme si diferite instalatii, alaturi de pagini din romanul best-seller “The Dangerous Book for Boys” de Conn si Hal Iggulden.


James – super-omul

Urmand un fir logic, am putea crede ca Franco este o persoana extrem de ocupata. Cu toate acestea, el s-a reinscris la UCLA (University of California, Los Angeles) in 2006, pentru a urma cursuri de Literatura Engleza si creative writing. Mergand in paralel cu actoria, James a avut nevoie de permisiune speciala pentru a-si lua mai multe cursuri decat ceilalti studenti, cumuland 62 de credite (limita normala fiind de 19 credite).

Pentru ca o cariera ramificata si o facultate nu erau de ajuns, James s-a mutat la New York. Motivul acestei decizii a fost dorinta de a urma in paralel si cursuri la Columbia University (studiind tot literatura), Scoala de Arte Tisch din New York (pentru productie de film), Colegiul Brooklyn (din nou studii de literatura), plus participarea ocazionala la cursurile de poezie ale Colegiului Warren Wilson din Carolina de Nord.

Probabil ca doctoratul in Literatura Limbii Engleze obtinut la Universitatea Yale explica de ce Franco isi petrece pauzele de pe platoul de filmare citind Iliada sau James Joyce (conform producatorului Judd Apatow – “Pineapple Express”).

Energia lui Franco nu se opreste totusi aici! Ca planuri de viitor, polivalentul actor planuieste sa se inscrie si la Scoala de Design Rhode Island.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies