marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Natalie Portman: actrita a atras furia locuitorilor din Ierusalim cu primul ei film ca regizoare si cer oprirea filmarilor

Actrita Natalie Portman a intampinat probleme in timpul filmarilor pentru pelicula "A Tale of Love and Darkness", care au loc intr-un cartier din Ierusalim, locuitorii fiind nemultumiti de prezenta echipei de filmare in aceasta zona, informeaza public.fr.

Natalie Portman: actrita a atras furia locuitorilor din Ierusalim cu primul ei film ca regizoare si cer oprirea filmarilor


Natalie Portman a ales sa se intoarca in tara sa de origine, Israel, pentru a regiza primul sau film, "A Tale of Love and Darkness", inspirat de romanul "Poveste despre dragoste si intuneric" al unuia dintre cei mai mari autori israelieni contemporani, Amos Oz. Dar, in loc sa se bucure de intoarcerea actritei in locul natal, calugarii ultraortodocsi din tara vor ca filmarile sa fie oprite. Potrivit publicatiei britanice The Guardian, acestia o acuza ca a provocat "o invazie a strainilor" in cartierul lor, Nahlaot.

 


Calugarii au trimis o scrisoare deputatului Rachel Azaria prin care ii cer sa interzica filmarile pentru lungmetrajul regizat de actrita Natalie Portman. Acestia condamna, in special, fotografierea "spatiilor sensibile, din apropierea sinagogilor".


Potrivit locuitorilor cartierului Nahlaot, acestia nu au fost avertizati in prealabil ca se vor derula filmari in cartierul lor. Nemultumiti de aceasta decizie, locuitorii din acest cartier au scris deja mai multe mesaje ostile pe pereti pentru a perturba echipa de filmare.


Cu toate acestea, locuitorii suparati n-au primit raspunsul dorit din partea autoritatilor. Deputatul Rachel Azaria a declarat: "Atractia orasului, arhitectura sa unica si eforturile industriei de film si televiziune triumfa. Avantul cinematografic pe care am putut sa-l constatam in Ierusalim, in ultimii ani, va continua datorita prezentei lui Natalie Portman in Nahlaot".


Actrita si regizoarea Natalie Portman s-a mutat in Israel pe perioada filmarilor, impreuna cu sotul ei, coregraful francez Benjamin Millepied, si fiul lor, Aleph.

 


Natalie Portman a jucat in 2009 in thrillerul psihologic "Lebada neagra/ Black Swan", in care actrita a interpretat rolul unei balerine cu tendinte de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensata cu premiul Oscar, dar si cu un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita in rol principal. Actrita, regizoare si producatoare de film, Natalie Portman a debutat in rolul adolescentei rebele din filmul "Léon", al lui Luc Besson, si a continuat cu partituri in filme precum "Visand la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" si "V de la Vendetta". Portman a jucat recent in mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Maria Ta/ Your Highness" si "Fara obligatii/ No Strings Attached", filmul de actiune "Thor" si drama "Hesher".

 

Sursa: Mediafax.ro

Sursa foto: Getty

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies