marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nedreptatile Academiei Americane de Fillm: cele mai mari furturi la nominalizarile  Premiilor Oscar 2014, de la Inside Llewyn Davis la Roberd Redford

Pe 16 ianuarie au fost anunate nominalizarile la cea de-a 86-a editie a premiilor Oscar, nominalizari care au stranit o serie de controverse din cauza catorva filme si actori care, desi erau considerati favoriti, nu au primit nici o nominalizare. Cei de la Hollywood Reporter au facut deja o lista cu cei care au fost nedreptatiti de Academia Americana de Film in acest an.

Nedreptatile Academiei Americane de Fillm: cele mai mari furturi la nominalizarile Premiilor Oscar 2014, de la Inside Llewyn Davis la Roberd Redford

 

Printre cele mai sonore nume care au fost lasati deoparte se numara Tom Hanks pentru rolurile din Captain Phillips sau Saving Mr.Banks si Oprah Winfrey pentru interpretarea din Lee Daniels'The Butler.

 

Dintre productiile care nu s-au inscris pe lista nominalizarilor se afla si Inside Llewyn Davis, Saving Mr.Banks, Fruitvale Station, Lee Daniels'The Butler si documentarul Blackfish. Inside Llewin Davis a fost unul dintre cele mai apreciate si laudate filme ale anului, iar fanii au ramas perplecsi cand au vazut ca filmul fratilor Coen nu a primit nici o nominalizare la Oscar importanta, ci doar pentru imagine si montaj de sunet.

 

 

 

 

The Butler era anuntat ca un candidat serios la Oscaruri, dar spre uimirea tuturor nu a primit nici macar o nominalizare la Oscar. Erau anuntati ca favoriti in categoriile de interpretare Forest Whitaker si Oprah Winfrey, dar in final au ajuns sa fie trecuti complet cu vederea de membrii Academiei Americane de Film.

 

 

 

Daca pana de curand, Robert Redford era considerat ca fiind candidat favorit la Oscar, actorul de 77 de ani nu a primit nominalizare la Oscar si All is Lost nu s-a aflat pe lista filmelor nominalizate. Actorul, aflat la Festivalul de la Sundance, a oferit o declaratie in care a spus ca studiourile nu s-au ocupat suficient de mult de promovarea filmului si nu i-au facut campanie.

 

Presa de specialitate din Statele Unite a realizat o lista a filmelor si a actorilor care nu au primit nominalizari pentru statueta de aur, desi erau cotati ca favoriti in acest sens.

 

 

 

Defavorizati la mai multe categorii: Lee Daniels' The Butler, Inside Llewyn Davis, Saving Mr. Banks, Fruitvale Station, Lone Survivor, Prisoners, Rush, Mandela: Long Walk to Freedom, All Is Lost si Blue Is the Warmest Color.

 

 

 

Defavorizati pe categorii: 

 

- cel mai bun film: Blue Jasmine

 

- cel mai bun regizor: Spike Jonze (Her), Paul Greengrass (Captain Phillips), Lee Daniels (Lee Daniels' The Butler), Woody Allen (Blue Jasmine)
 

- cel mai bun actor intr-un rol principal: Tom Hanks (Captain Phillips), Robert Redford (All Is Lost), Forest Whitaker (Lee Daniels' The Butler), Joaquin Phoenix (Her)
 

- cea mai buna actrita intr-un rol principal: Emma Thompson (Saving Mr. Banks), Adele Exarchopoulos (Blue Is the Warmest Color)
 

- cel mai bun actor intr-un rol secundar: Daniel Bruhl (Rush), Will Forte (Nebraska), James Gandolfini (Enough Said)
 

- cea mai buna actrita intr-un rol secundar: Oprah Winfrey (Lee Daniels' The Butler), Jennifer Garner (Dallas Buyers Club), Lea Seydoux (Blue Is the Warmest Color), Scarlett Johansson (Her)
 

- cel mai bun scenariu adaptat: August: Osage County
 

- cel mai bun scenariu original: Inside Llewyn Davis
 

- cel mai bun documentar: Blackfish, Stories We Tell
 

- cea mai buna animatie: Monsters University
 

- cea mai buna coloana sonora originala: "Young and Beautiful" (The Great Gatsby), "Sweeter Than Fiction" (One Chance)

 

Sursa: Hollywood Reporter


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies