marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nicole Kidman si-a gasit printul: Tim Roth va fi Ranier al III-lea. Afla totul despre filmul Grace of Monaco

Actorul Tim Roth (51 de ani) il va juca pe Printul Rainier III in drama "Grace of Monaco" alaturi de Nicole Kidman care ii va da viata lui Grace Kelly, scrie Variety.

Nicole Kidman si-a gasit printul: Tim Roth va fi Ranier al III-lea. Afla totul despre filmul Grace of Monaco


Pelicula biografica ce se va lansa in 2014 ii mai are in distributie pe Paz Vega in rolul Mariei Callas si Roger Ashton-Griffiths in rolul lui Alfred Hitchcock. Filmul va urmari viata Printesei devenita actrita si se anunta a fi un proiect la fel de ambitios ca The King's Speech, marele castigator la Oscar in 2011.


Tim Roth cunoscut pentru rolurile din "Reservoir Dogs" sau "Pulp Fiction" va juca rolul ambitiosului Print Ranier III care a ajuns pe tronul din Monaco la o varsta tanara, 26 de ani, si a renuntat la traditie pentru a se insura cu faimoasa actrita americana - Grace Kelly.  Actorul Frank Langella il va juca pe preotul care i-a facut cunostinta lui Grace cu printul, iar Paz Vega o va interpreta pe celebra cantareata de opera Maria Callas care a avut o relatie cu Aristotle Onassis si a devenit confidenta lui Grace.

Nicole Kidman le-a invins pe Jessica Chastain, Emily Blunt, Charlize Theron, Reese Witherspoon, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Rosamund Pike, Amy Adams, January Jones si Elizabeth Banks pentru acest rol.

Pierre Ange Le Pogan este co-fondatorul studioului Europacarp si a lansat de curand studioul de productie Stone Angel, prin care va finanta acest proiect, scrie Hollywood Reporter. Scenariul peliculei este semnat de Arash Amel.

"Grace of Monaco" nu va fi un film biografic obisnuit si actiunea se centreaza mai mult pe evenimentele ce au avut loc in 1962, in cele 6 luni in care orasul-stat a intrat intr-un conflict serios cu Franta, pentru ca Monaco era considerat un rai al taxelor. In acea perioada, desi Kelly era de putin timp printesa, a stiut sa manevreze situatia in mod favorabil pentru poporul ei.


Pe atunci presedintele francez Charles de Gaulle era nemultumit ca Principatul devenea un "paradis fiscal". De altfel Grace Kelly a devenit un simbol al principatului si pe seama ei se pune faptul ca Monaco a ajuns un rai al celor bogati si faimosi. Grace a murit in 14 septembrie 1982, dupa ce, in urma unui atac cerebral suferit la volan a pierdut controlul masinii si a iesit de pe carosabil, prabusindu-se pe o stanca.


Filmul va fi produs de Pierre-Ange Le Pogan care si-ar dori ca acesta sa arate la fel de incitant ca "Discursul Regelui" al lui Tom Hooper. Regizor va fi celebrul Olivier Dahan, cunoscut publicului pentru filme ca "La vie en rose" sau "Les rivieres pourpes II: Les anges de l'apocalypse". Bugetul filmului este de 30 milioane de dolari si urmeaza sa fie lansat in 2014, potrivit IMDb.


Sursa foto: Getty
 


Galerie foto


Modifică setările cookies