marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Noi fotografii cu Marilyn Monroe au fost scoase la vanzare

Noi fotografii cu Marilyn Monroe, avand o atitudine relaxata, intr-o vizita, cu noua luni inainte sa moara, au fost scoase la vanzare, dupa ce au fost pastrate intr-o arhiva privata mai mult de 45 de ani.

Noi fotografii cu Marilyn Monroe au fost scoase la vanzare

Autorul fotografiilor, Len Steckler, a surprins-o pe actrita in clisee alb-negru, in decembrie 1961, cand aceasta a venit pe neasteptate la apartamentul lui din New York pentru a-l vizita pe prietenul fotografului, poetul Carl Sandburg.

Steckler a scos fotografiile la vanzare (pe site-ul www.thevisitseries.com) sub forma unei serii, intitulata "Marilyn Monroe: The Visit", si in editie limitata, fiecare fotografie fiind oferita in 250 de exemplare. Seria cuprinde patru fotografii de sine statatoare si doua triptice, care nu au mai fost prezentate publicului larg si ale caror preturi variaza de la 1.999 la 3.999 de dolari.

Imaginile o infatiseaza pe Marilyn Monroe cu niste ochelari de soare ascutiti, cu rame groase, intr-o rochie cu maneci scurte, vorbind si razand cu Sandburg. "A fost o intamplare fericita sa fiu alaturi de acesti doi idoli cu aparatul de fotografiat", a spus Steckler. Marlyn si Sandburg, care aveau atunci 35 si, respectiv, 83 de ani, au stat de vorba si s-au tinut de mana in timpul acelei vizite.

Steckler, fost fotograf in domeniul modei, care are in prezent in jur de 80 de ani, dupa cum s-a exprimat, si locuieste in Los Angeles, a mai povestit ca in dupa-amiaza zilei in care a primit vizita actritei, Sandburg ii spusese ca vor avea un musafir, intr-o maniera relaxata. "La cateva ore dupa, m-am dus sa deschid usa si iata-ma fata-n fata cu Marilyn Monroe, care arata mai fermecatoare decat pe ecran. A spus: «Imi pare rau c-am intarziat. Am fost la coafor sa-mi potrivesc parul cu al lui Carl»", si-a amintit fotograful.

Intr-adevar, parul lui Marilyn arata ca al lui Sandburg in fotografii, aproape alb, a mai spus Steckler, mentionand ca, dupa ce a facut fotografiile, toti trei au baut whisky.

"Dupa cum stim, lui Marilyn ii placeau barbatii mai in varsta, ii placeau intelectualii - iar Carl se purta parinteste cu ea. Era ceva dragut de vazut", a mai povestit Steckler.

Fotograful a precizat si ca s-a hotarat sa vanda cliseele dupa ce fiul sau a descoperit negativele, pentru ca "actuala generatie" ar avea nevoie sa le vada.

Marilyn Monroe a murit in august 1962, la varsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri si medicamente, in timp ce Carl Sandburg, laureat al premiului Pulitzer, a decedat sapte ani mai tarziu.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies