marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita care in 3 ani a ajuns de la o necunoscuta la starul favorit al marilor regizori de la Hollywood: Prometheus mi-a taiat respiratia

Noomi Rapace se pregateste sa cucereasca Universul in mai putin de o luna, cand se va lansa Prometheus, noul film regizat de Ridley Scott. Actrita suedeza a uimit cu o sedinte foto futurista, inspirata de noul ei film.
 

Actrita care in 3 ani a ajuns de la o necunoscuta la starul favorit al marilor regizori de la Hollywood: Prometheus mi-a taiat respiratia

Actrita de 32 de ani, cunoscuta pentru rolul originalei The Girl With The Dragon Tattoo in versiunea suedeza, devine un nume din ce in ce mai cunoscut la Hollywood. Daca anul trecut juca alaturi de Robert Downey Jr si Jude Law in Sherlock Holmes: A Game of Shadows, in 2012 va aparea alaturi de alte nume grele ca Charlize Theron, Michael Fassbender si Idris Elba, in Prometheus, unul dintre cele mai asteptate filme din aceasta vara.


Cu o luna inainte de intrarea filmului in cinema, Noomi Rapace a aparut pe coperta revistei Dazed&Confused, intr-o ipostaza cu totul speciala, perfecta pentru a promova un film SF.Rapace este extrem de incantata ca poate sa faca si alte filme, lasand in urma rolul care a facut-o celebra, cel al lui Lisbeth Salander: "Am terminat cu ea, nu mai vroiam sa o joc."

 

 Noomi Rapace a ajuns de la o actrita cunoscuta doar in Suedia la o adevarata celebritate, care i-a convins pe cei mai mari regizori ai momentului ca este un talent desavarsit.


Asa ca nu este deloc de mirare ca Ridley Scott a dorit-o in Prometheus, cel mai mare film al actritei de pana acum, cu un buget de 150 de milioane de dolari si care este promovat ca un adevarat blockbuster, ce va putea fi vazut IMAX si 3D.


"Cand am ajuns pe platouri la Prometheus, am ramas muta de uimire, mi s-a taiat respiratia, era incredibil. Totul era construit in cel mai mic detaliu si asta m-a impresionat. Ceea ce ma fascineaza la Ridley Scott este cat de profesionist poate fi. Filmeaza superb si creeaza lucruri minunate."  a spus actrita despre socul pe care l-a avut sa treaca la un film de o mare amploare.



Noomi le-a spus celor de la Collider mai multe despre rolul ei din Prometheus: "Simt ca personajul meu este cheia acestui film. Publicul va fi atras de povestea ei si cum se schimba pe parcursul filmului. Are o credinta puternica in Dumnezeu, chiar daca este om de stiinta si arheolog.  Dar in mijlocul filmului, ceva se intampla, iar ea devine mai mult un luptator, ca la final sa fie o adevarata supravietuitoare.


Pentru mine acest film a insemnat o experienta unica, o calatorie plina de mister si intensa. M-am bucurat enorm sa lucrez alaturi de Ridley Scott si ceilalti actori. Cand am terminat filmarile, am simtit ca si cum as fi revenit inapoi pe Pamant si mi-am dat seama cat de fascinata am fost de poveste."

 

Povestea din Prometheus a fost tinuta in mister de catre producatori care au pregatit pentru ea o campanie virala excelenta:

"Uneori este incredibil de greu sa nu divulgi nimic despre film sau rol, pentru ca vrei sa impartasesti fericirea. Trebuie sa te abtii foarte mult si sa te educi in privinta asta. Asa a fost si acum si la fel si la The Girl With The Dragon Tattoo. Tin minte ca atunci ma ascundeam pentru ca nu trebuia sa fiu vazuta cu noul look inainte de a aparea filmele din seria Millennium. Pentru ca in carte nu erau foarte multe detalii despre look, atunci cand l-am creat a trebui sa ma ascund aproape un an de zile".

 

 

Cu Prometheus, vizionarul regizor Ridley Scott se intoarce la genul pe care l-a definit,  horrorul SF.  Actiunea din "Prometheus" se petrece in 2085 cu 30 de ani inainte de cea din "Alien", la prima intalnire a oamenilor cu extraterestrii ucigatori si inteligenti. Doua super puteri controleaza pamantul si se lupta intre ele pentru resursele naturale ale Sistemului Solar. Cand un echipaj este trimis pe o planeta indepartata pentru a o pregati de colonizare, acestia descopera o forma de viata bio-mecanica foarte ostila.


Noomi Rapace interpreteaza rolul lui Dr. Elizabeth Shaw un personaj pe care l-a asemanat cu Ellen Ripley din franciza Alien, Michael Fassbender va juca rolul lui David - un android iar  Charlize Theron va fi Meredith Vickers - o femeie dura si sexy. Din distributie mai fac parte Idris Elba, Guy Pearce si Patrick Wilson.


 



Modifică setările cookies