marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Noua trilogie Planeta Maimutelor, pusa in pericol dupa ce regizorul Rupert Wyatt a abandonat continuarea succesului neasteptat din 2011

Relansarea seriei "Planet of the Apes" inceputa in 1968 de capodopera lui Franklin J. Schaffner cu celebrul Charlton Heston in rolul principal se loveste din nou de probleme.

Noua trilogie Planeta Maimutelor, pusa in pericol dupa ce regizorul Rupert Wyatt a abandonat continuarea succesului neasteptat din 2011

Rupert Wyatt, regizorul neasteptatului hit in 2011  "Rise of the Planet of the Apes" cu James Franco, Andy Serkis si Freida Pinto in distributie, a refuzat sa conduca filmarile pentru continuarea numita "Dawn of the Planet of the Apes". Studiourile Fox vor sa lanseze acest film pe 23 mai 2014.

Regizorul este nemultumit ca studiourile grabesc realizarea lui "Dawn of the Planet of the Apes" si a refuzat sa mai lucreze la acest proiect, al doilea din noua trilogie gandita de cei de la Fox. 


Rise of the Planet of the Apes, cunoscut in Romania si sub denumirea Planeta Maimutelor – Invazia a adus in 2011 povestea unei maimute ajunsa la un nivel de inteligenta neobisnuit care declanseaza un razboi asupra omeniri.

Filmul a impresionat prim doza perfecta de efecte speciale realizate de compania WETA care a primit si o nominalizare la Oscar la acest capitol. Un accent suplimentar s-a pune pe interpretarea si detaliul exceptional al cimpanzeului Caesar, caruia i-a dat viata Andy Serkis.  Modul fabulos in care Serkis reda toate trasaturile fetei si ale corpului lui Caesar este uimitor, acesta intruchipind o primata aproape umana de un realism surprinzator. Toate expresiile faciale si trasaturile comportamentale redau in detaliu transformarea intelectuala de care are parte Caesar pana la apogeul acestui film

Actorul se va intoarce in rolul lui Cesar in "Dawn of the Planet of the Apes" care isi cauta acum un nou regizor.  Pelicula se va filma in primele luni din 2013 si va avea un scenariu scris de Rick Jaffa, cel care a lucrat si la "Rise of the Planet of the Apes".


Pentru cei care au pierdut sirul seriei, aceasta a debutat in 1968 cu capodopera "Planet of the Apes" despre o planeta indepartata stapanita de maimute, care folosesc o rasa de oameni primitivi ca sclavi si pentru experimente.

Pelicula a fost continuata in anii 70 de alte 4 filme: Beneath the Planet of the Apes (1970), Escape from the Planet of the Apes (1971), Conquest of the Planet of the Apes (1972), Battle for the Planet of the Apes (1973). Niciuna dintre acestea insa nu s-a mai ridicat la maestria primului film. Nici macar Tim Burton nu a reusit in 2001 sa atinga farmecul capodoperei lui Franklin J. Schaffne cand a facut remake-ul numit "Planet of the Apes" cu Mark Wahlberg, Helena Bonham Carter si Tim Roth.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies