marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Noul film despre Maria Callas, cu Angelina Jolie, aplaudat 8 minute în șir la Festivalul de Film de la Veneția

Lungmetrajul lui Pablo Larraín despre ultimele zile ale celebrei vedete de operă Maria Callas a fost achiziționat de Netflix în SUA înainte de premiera sa mondială la Lido.

Noul film despre Maria Callas, cu Angelina Jolie, aplaudat 8 minute în șir la Festivalul de Film de la Veneția
Maria de Pablo Larraín, cu Angelina Jolie în rolul celebrei cântărețe de operă Maria Callas, a fost muzică pentru urechile publicului așezat în Sala Grande joi seara. Publicul Festivalului de Film de la Veneția a răspuns la premiera mondială cu ovații în picioare timp de 8 minute, care au fost atât de copleșitoare, încât Jole a lăcrimat, la un moment dat.
 
„Sunt încântată să mă asociez din nou cu echipa Netflix, care se preocupă cu atâta pasiune de filme. Acest film este cea mai personală lucrare a mea de până acum. Este o romanțare creativă și un portret psihologic al Mariei Callas, care, după ce și-a dedicat viața interpretării pentru publicul din întreaga lume, decide în cele din urmă să își găsească propria voce, propria identitate și să cânte pentru ea însăși”, a spus Angelina Jolie la conferința de presă ce a precedat proiecția filmului.


 

Angelina a vorbit despre experiența de a o interpreta pe Maria Callas, mărturisind că rolul a fost pentru ea mai mult decât o simplă provocare profesională. Actrița a petrecut șapte luni pregătindu-se pentru acest rol solicitant, lucrând intens cu antrenori de operă pentru a învăța tehnicile corecte de respirație, postură și mișcare specifice unui cântăreț de operă.

 

„Scufundarea în lumea operei mi-a oferit o terapie de care nu știam că am nevoie”, a mai spus cea care a reușit să ofere o interpretare impresionantă în „Maria”, o dramă biografică ce promite să fie una dintre cele mai importante realizări ale carierei sale. Filmul explorează inclusiv relația controversată a Mariei Callas cu Aristotel Onassis și ultimii ani petrecuți la Paris, unde a murit la vârsta de 53 de ani.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies