marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nymphomaniac: filmul erotic al lui  Lars von Trier va fi lansat in ianuarie in Romania, imediat dupa proiectia oficiala din Danemarca

Filmul "Nymphomaniac", de Lars von Trier, va fi lansat pe ecranele romanesti in luna ianuarie, Romania fiind una dintre primele tari in care aceasta pelicula va rula imediat dupa proiectia oficiala din Copenhaga (Danemarca), din 25 decembrie.

Nymphomaniac: filmul erotic al lui Lars von Trier va fi lansat in ianuarie in Romania, imediat dupa proiectia oficiala din Danemarca

Romania este una dintre primele tari in care "Nymphomaniac", filmul lui Lars von Trier, va intra imediat dupa lansarea oficiala din Copenhaga (Danemarca), din 25 decembrie, pelicula fiind distribuita de Independenta Film.
"Nymphomaniac" va rula pe ecranele romanesti in doua parti: "Nymphomaniac Volumul 1" - din 17 ianuarie 2014, iar "Nymphomaniac Volumul 2" - din 7 februarie 2014.

 


In cinematografele din SUA si Marea Britanie, "Nymphomaniac" va avea premiera in martie (Volumul 1) si in aprilie 2014 (Volumul 2). De asemenea, "Nymphomaniac (long version, Volume 1)" va rula in afara competitiei la Festivalul International de Film de la Berlin, editia a 64-a, care se va desfasura intre 6 si 16 februarie 2014. Pelicula lui Lars von Trier a fost montata in doua versiuni.

 

 


"Nymphomaniac Volumul 1 si 2" (international version) are in total 4 ore si este impartita in "Volumul 1" (110 minute) si "Volumul 2" (130 minute). Aceasta este versiunea care va intra in cinematografe, pentru publicul larg. Va avea premiera oficiala pe 25 decembrie, de Craciun, la Copenhaga si din ianuarie va putea fi vazuta si in Romania.


"Nymphomaniac - Long version" (director’s cut) are aproape 6 ore (5:50) si este de asemenea impartita in "Volumul 1" si "Volumul 2". Aceasta nu va intra in cinematografe, pentru publicul larg, ci va rula numai la festivaluri.

 

"Nymphomaniac (Long version) Volume 1" va avea premiera oficiala la Festivalul International de Film de la Berlin, in afara competitiei. Dupa Berlinala, "Nymphomaniac (Long version) Volume 1" va fi "inghetat" si va astepta pana ca "Volume 2" sa aiba si el premiera internationala.


Pe langa cateva scene in plus (circa 90 de minute in plus), versiunea lunga contine scene de sex explicit, in care actorii principali au fost inlocuiti la post-productie de dubluri profesioniste din lumea filmului pentru adulti.

 

 

 

"Am filmat actorii prefacandu-se ca fac sex, apoi am folosit dubluri care chiar au facut asta. In post-productie s-au suprapus imaginile. Deci, de la mijloc in sus veti vedea actorul si de la mijloc in joc vor fi dubluri", a spus intr-un interviu producatoarea Louise Vesth.


Saptamana trecuta, la Copenhaga, "Nymphomaniac Vol. 1 & Vol. 2" a fost proiectat exclusiv pentru presa internationala. Proiectia a fost urmata de o conferinta de presa restransa, in prezenta actorilor Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard si Stacy Martin. Marele absent a fost regizorul insusi, Lars von Trier. Ca de obicei, cineastul danez a ales sa nu faca nicio declaratie de presa in campania legata de "Nymphomaniac". Singura aparitie de pana acum a fost prin intermediul unui afis in care apare legat la gura cu un plasture. Decizia se pare ca a fost cauzata de efectele declaratiilor sale legate de nazisti si Hitler de la conferinta de presa de la Festivalul de Film de la Cannes cu ocazia filmului "Melancholia", din 2011.

 


Explicand absenta regizorului din campania propriului sau film, Philip Einstein Lipski, directorul de marketing, a declarat la o conferinta de presa la Danish Film Institute ca, in ciuda aparentelor, "tacerea lui Lars von Trier i-a ajutat mult pe cei care s-au ocupat de marketingul filmului".


Una din contributiile lui Lipski la munca de promovare a "Nymphomaniac" a fost ideea afiselor promotionale "O" faces - 14 personaje in cautarea orgasmului.


Pe de alta parte, chiar daca nu a aparut in public, Lars von Trier a contribuit pe partea creativa la campania de promovare a filmului sau. Spre exemplu, scrierea "Nymph()maniac", cu paranteze, a fost ideea lui. De asemenea, tagline-ul "Forget about love" este tot al lui Lars von Trier.


Vorbind despre personajul ei din acest film, la conferinta de presa de saptamana trecuta, Charlotte Gainsbourg a spus: "Sincer, mi-e greu sa ma gandesc la Joe (nimfomana, personajul principal din film - n.red.) ca la o femeie, deoarece, pentru mine, personajul ei este de fapt Lars. Sau, cel putin, una din laturile lui Lars".

 

 


"Nymphomaniac" (2013) este jurnalul erotic al unei femei, Joe (interpretata la maturitate de Charlotte Gainsbourg), din perioada adolescentei, pana la varsta de 50 de ani, momentul la care se confeseaza publicului.
Filmul are o galerie impresionantade actori. Charlotte Gainsbourg (care interpreteaza rolul Joe la maturitate), Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin (tanara Joe) si altii.

 

"Nymphomaniac" este adus in Romania de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase. Independenta Film a distribuit pelicule ca "The Hunt", "Amour", "Trainspotting", "Amélie", "Melancholia", "Todosobre mi madre", "In The Mood for Love", "Vicky Cristina Barcelona", "Dogville" etc.

 


Nascut pe 30 aprilie 1956, in Danemarca, Lars von Trier este unul din regizorii ale caror creatii au influentat semnificativ cinematografia europeana si mondiala.


Lars von Trier a lansat noua din filmele sale la Cannes, unde a castigat Palme d'Or pentru "Dansand cu noaptea/ Dancer in the Dark" (2000) si marele premiu al juriului pentru "Abisul sufletului/ Breaking the Waves", in 1996.


Von Trier a devenit insa persona non grata a festivalului in 2011, dupa ce a facut comentarii legate de nazisti la conferinta de presa pentru filmul sau "Melancholia" - desemnat cel mai bun film al anului la gala premiilor decernate de Academia de Film Europeana (EFA) si distins cu premiul pentru interpretare feminina, atribuit actritei Kirsten Dunst, la Festivalul de la Cannes.

 

Sursa: Mediafax.ro
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies