marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

“O fata de milioane”, un film de patru premii Oscar, vine la Pro Cinema

In editia de sambata, 27 martie, a emisiunii “CineTePrinde” difuzata incepand cu ora 22:00, Cristian Tudor Popescu propune telespectatorilor Pro Cinema filmul care, in 2004, a reusit sa castige cele mai importante premii Oscar ale anului.

“O fata de milioane”, un film de patru premii Oscar, vine la Pro Cinema

O fata de milioane” (“Million Dollar Baby”), drama regizata de Clint Eastwood, care-i are in rolurile principale si pe Morgan Freeman si Hilary Swank, a fost cistigatoarea premiului Oscar pentru cel mai bun film al anului 2004, pentru regie, dar si pentru prestatia protagonistilor – Clint Eastwood si Hilary Swank.

Potrivit revistei “Variety”, “O fata de milioane” a avut un buget modest, de numai 18 milioane de dolari si a luptat cu nenumarate dificultati pentru a ajunge din stadiu de proiect intr-unul de finalizare. Mai multe case de productie au refuzat sa semneze vreun angajament, chiar daca Eastwood – atit in calitate de regizor, cit si de actor – reprezenta o garantie pentru reusita. Chiar si Warner Bros., cu care Eastwood a lucrat la nenumarate filme, nu a fost de acord cu bugetul propus – cel de 30 de milioane. Pana la urma regizorul a convins o companie de productie sa ofere jumatate din bugetul necesar, sperind ca Warner Bros. sa ofere suma care mai lipsea.

Dupa numai sase luni si jumatate, cit timp “O fata de milioane” a rulat in Statele Unite, dar si in cinematografele din mai multe tari, s-a tras linie si s-au facut socotetile: cu peste o suta de milioane de dolari, numai in Statele Unite si aproape 120 de milioane in toata lumea, “O fata de milioane” a ajuns rapid in fruntea box-office-ului.

Cel de-al douazeci si cincilea film regizat de Eastwood, al cincizeci si unulea in care a jucat si cel de-al douazeci si unulea pe care l-a produs – “O fata de milioane” spune o poveste emotionanta despre speranta, dorinta de a reusi si prietenie.

De-a lungul unei vieti intregi petrecute in ring, Frankie Dunn (Clint Eastwood) a antrenat figuri legendare ale boxului. Intotdeauna i-a invatat pe discipolii sai, in afara de arta de a se lupta si una dintre cele mai importante lectii de viata: mai presus de toate, fiecare este dator sa se protejeze pe sine. Este un principiu pe care Frankie l-a aplicat in propria viata. Caci dupa o instrainare dureroasa de fiica sa, Frankie nu a mai lasat pe nimeni sa se apropie de el. Asta pina in momentul cind la sala de antrenament isi face aparitia Maggie Fitzgerald (Hilary Swank), o chelnerita de 31 de ani, care spera sa infringa saracia si umilinta in ringul de box. Cu ajutorul lui Eddie Scrap-Iron Dupris, Maggie il convinge pe Frankie sa o antreneze. Relatia dintre cei doi evolueaza de la suspiciune si exasperare pina la sustinere si lupta pentru implinirea aceluiasi vis. Insa curind, cei doi vor avea de infruntat cea mai dura batalie din vietile lor, pentru care vor avea nevoie de mai mult curaj si speranta ca niciodata.

Doua Globuri de Aur (pentru regie si cea mai buna interpretare feminina, Hilary Swank), premiul Cesar, pentru cel mai bun film strain si un premiu Grammy pentru coloana sonora se inscriu in palmaresul filmului “O fata de milioane”, pe care telespectatorii Pro Cinema il pot urmari sambata, 27 martie, de la ora 22:00.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies