marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert De Niro si un moment memorabil: cum a pierdut auditia pentru un rol in The Godfather, dar 2 ani mai tarziu lua Oscarul pentru Nasul II

Robert De Niro a castigat primul Oscar din cariera portretizandu-l pe Vito Corleone in tinerete, in The Godfather II in 1974. Fanii actorului au fost uimit sa vada o inregistrare de la auditia pe care a dat-o pentru primul film, pentru rolul Sonny Corleone.
 

Robert De Niro si un moment memorabil: cum a pierdut auditia pentru un rol in The Godfather, dar 2 ani mai tarziu lua Oscarul pentru Nasul II

La nici 30 de ani, Robert De Niro venea la auditie pentru rolul mafiotului Sonny Corleone, fiul Nasului. Insa, rolul a fost pierdut in favoarea lui James Caan.


Imaginile rare il arata pe De Niro extrem de tanar, purtand o palarie neagra, in timp ce intra in rol: "Asta e ceea ce faci, ii imprastii creierul pe costumul tau frumos de Ivy League. Poti sa imi demonstrezi, haide, fa-o".


Fanii actorului au comentat spunand ca in imagini, De Niro era prea increzator si curajos pentru rolul lui Sonny Corleone. Insusi regizorul Francis Ford Coppola a comentat auditia lui De Niro. "A fost impresionant, dar Sonny era un ucigas, iar el nu transmitea asta".

 

 

Scena care i-a marcat pe fani a fost cea in care moare Sonny, intepretat de James Caan. Scena a costat 100.000 de dolari din cauza armelor si exploziilor, o suma mare la un film cu un buget de 6.5 de milioane de dolari si  a durat 3 zile.


Insa, totul rau a fost spre bine. Iar doi ani mai tarziu, De Niro stralucea in rolul lui Vito Corleone, varianta sa din tinerete. Acest rol l-a pus pe scena celor mai talentati actori de la Hollywood si i-a adus primul Oscar din cariera, chiar daca a fost pentru rol secundar.

 

 

 


Actorul a declarat ca s-a bucurat de faptul ca a cunoscut celebritatea abioa dupa 30 de ani. "Am facut Nasul II cand aveam 31 de ani, asa ca am putut sa ma bucur de tinerete inainte de asta. Ma uit acum la actori si unii dintre ei sunt atat de tineri cand pornesc pe drumul asta, dar este o alta experienta. Trebuie sa faci fata pentru ca altfel poti distruge totul. Asa ca eu cred ca e bine sa traiesti copilaria si tineretea in anonimat", a spus acesta, conform Daily Mail.

 

Pe 15 martie 1972, The Godfather/Nasul ajungea pentru prima data pe marile ecrane. Dupa 4 decenii, este considerat un film nemuritor si o capodopera a cinematografiei. Francis Ford Coppola a reinventat pentru totdeauna filmele cu gangsteri, iar Nasul a devenit un film cult pentru generatii intregi, cu scene memorabile si interpretari sclipitoare. La aniversarea a 40 de ani de la lansarea filmului,  Nasul ramane cel mai fascinant film cu mafioti, votat de Insititul American de Film al doilea cel mai mare film din istorie, dupa Citizen Kane.

 

 

 

Odata cu trecerea anilor, distributia din Nasul a devenit una legendara, iar actorii au fost laudati intens, la fel si regizorul ca a reusit sa ii aduca impreuna.  Toti actorii principali au primit nominalizare la Oscar, iar Brando a primit statueta, dar pe care a refuzat-o in semn de protest. Brando a trimis atunci o femeie pe scena, pentru a protesta in acest fel impotriva tratamentului aplicat de Hollywood populatiei de origine amerindiana. Era al doilea actor din istorie care refuza Oscarul dupa George C. Scott pentru "Patton" ( 1970).

 

 

In cartea scrisa de Harlen Lebo "The Godfather Legacy", autorul a constatat ca Nasul a fost deschizatorul de drumuri pentru epoca blockbusterelor. Producatorul filmului, Al Ruddy declara "nu ne-am asteptat niciodata sa faca atat de mult atunic, depasea incasari de 100 de milioane de dolari". La un buget de 6 milioane de dolari, filmul a incasat 245 de milioane de dolari la nivel mondial.

 

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies