marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oamenii de stiinta au gasit cea mai trista scena din istoria filmului

E usor sa-i faci pe cei din jurul tau sa planga. Aratati-le o scena de doua minute si jumatate pe care oamenii de stiinta au numit-o cea mai trista si deprimanta din istoria filmului.

Oamenii de stiinta au gasit cea mai trista scena din istoria filmului

Conform unui stiudiu stiintific citat de www.moviefone.com, cercetatorii americani au stabilit ca cea mai trista scena din istoria cinema-ului este furnizata de filmul The Champ din 1979.


La sfarsitul anilor '70 regizorul Franco Zeffirelli a refacut un film de Oscar din 1939 The Champ/ Campionul.

Acesta spune povestea unui boxeur jucat de Jon Voigh cazut in dizgratie care decide sa se reintoarca in ring pentru a obtine custodia fiului sau. Scena finala devastatoare in care pustiul de 9 ani interpretat de Ricky Schroder ajunge la Tijuana, unde tatal sau lupta in marele meci al revenirii printre campioni si termina sa-l vada murind este cea mai deprimanata scena din istorie. Schroder a luat Globul de Aur pentru interpretatea sa.


Scena a devenit un obiect de studiu pentru psihologi care o folosesc de fiecare data cand vor sa-si faca pacientii tristi. De altfel intreg filmul The Champ a fost folosit ca experiment de psihologi pentru a verifica daca oamenii deprimanti plang mai mult sau cheltuie mai mult decat cei obisnuiti. Cercatatorii olandezi s-au folosit de scena si pentru a studia efectele tristetii asupra oamenilor cu tulburari de alimentatie.


"The Champ este poate cel mai folosit film pentru a induce oamenilor starea de tristete si este fascinant pentru ca are acelasi impact asupra barbatilor si asupra femeilor" a declarat Robert Levenson, profesor de psihologie la Universitatea Berkeley din California.

Dupa acelasi model, profesorul Levenson spune ca printre cele mai utilizate scene cinematografice in psihologie pentru a-i face pe oameni sa rada este scena orgasmului din filmul 'When Harry met Sally', pentru  a-i speria sunt folosite scene din 'The Shining' sau 'The Silence of the Lambs, in timp ce pentru a-i dezgusta sunt folosite scene din 'Pink Flamingos'.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies