marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oana Pellea, Răzvan Vasilescu și Loredana într-o superproducție fantastică, Fire & Ice-Cronicile dragonului

Un film fantastic de televiziune româno-american din 2008, produs integral în România și cu o distribuție de excepție.

Oana Pellea, Răzvan Vasilescu și Loredana într-o superproducție fantastică, Fire Ice-Cronicile dragonului
Studiourile MediaPro Pictures, în colaborare cu Sci-Fi Channel, au dus la realizarea acestui film ecranizat după cartea lui Stelian și-a pus semnătura și pe filmele „Vidocq“ (2001) și „Catwoman“ (2004).
 
„Fire & Ice: Cronicile dragonului“/„Fire&Ice“ (2008) spune povestea regatului Carpiei, devastat de un dragon de foc, care seamănă frică și panică printre oameni. Pentru a-și scăpa supușii de teroare, prințesa Luisa îi cere ajutorul lui Gabriel, fiul unui vânător de dragoni. Ei trebuie să elibereze dragonul de gheață, singurul care poate înfrunta monstrul ce le distruge regatul. Însă din salvator, dragonul de gheață se transformă în cel mai mare dușman al lor. Aventura la care iau parte cei doi îi apropie, între Luiza și Gabriel înfiripându-se o neașteptată poveste de dragoste.
 
Filmat în doar 24 de zile, la studiourile de la Buftea și în zona Călugăreni, filmul aduce laolaltă în distribuție actori americani și români, precum Arnold Vosloo, John Rhys-Davies, Amy Acker și Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Ovidiu Niculescu, Cabral Ibacka și chiar Loredana Groza, care o interpretează pe doica Lila.

 
Actrița Oana Pellea (interpreta reginei Remini) a participat la filmări timp de șapte zile. Ea a afirmat că i-a plăcut foarte mult rolul „pentru că iese din tipicul basmelor”, prin faptul că regina este cea care ucide per­sonajul negativ. Interpretarea rolului în limba engleză i-a creat unele dificultăți, actrița exersând mult pronunția pentru ca scena să iasă bine de prima dată.
 
Acest film a marcat câteva premiere: a fost primul film produs de o companie românească pentru piața americană și primul film ale cărui efecte vizuale au fost realizate integral în România, de către MediaPro Magic, divizia de post-producție a Studiourilor MediaPro. Efectele vizuale au fost produse de o echipă formată din 41 de persoane și coordonată de Tony Willis, ele fiind supervizate de Evan Jacobs (care a lucrat la filmele „Titanic“ și „Armageddon“). Echipa a lucrat timp de 8 luni pentru acest film; au fost realizate 532 de shot-uri de efecte vizuale față de aproximativ 150 de shot-uri pentru o producție de acest gen. Cea mai mare muncă a fost depusă la crearea dragonilor și a luptelor, dar s-au realizat pe calculator castele, ținuturi de gheață, munți și o mină de sare.

 

 

Premiera mondială a filmului a avut loc pe 18 octombrie 2009, pe canalul de televiziune Sci Fi Channel din Statele Unite ale Americii, în timp ce premiera în România a avut loc abia la 2 ianuarie 2009 pe postul ProTV. Producerea filmului a costat 3 milioane de dolari, ceea ce a făcut ca acest film să devină cea mai scumpă producție cinematografică românească realizată până la acel moment. Voltage Pictures a achiziționat drepturile de difuzare la nivel mondial, prezentând filmul la Festivalul de Film de la Cannes din 2008.
 
Filmul „Fire & Ice: Cronicile dragonului“ este difuzat la Pro Cinema duminică, de la ora 20:30 şi, în reluare, de la ora 00:45.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies