marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Olga Kurylenko, de la fata Bond la muza excentricului regizor Terrence Malick: de ce au numit-o rusii tradatoare

Olga Kurylekno a trecut de la statutul de fata Bond la cel de muza a excentricului regizor Terrence Malick. Daca actori celebri ca Rachel Weisz sau Michael Sheen nu si-au mai gasit loc in filmul To The Wonder, Olga Kurylenko a ramas, poate in cel mai dificil rol din cariera ei de pana acum.

Olga Kurylenko, de la fata Bond la muza excentricului regizor Terrence Malick: de ce au numit-o rusii tradatoare


GALERIE FOTO 50 de imagini cu Olga Kurylenko

 

Noul film al lui Terrence Malick,  To The Wonder se centreaza pe povestea lui Neil (Ben Affleck), un barbat care nu isi mai gaseste scopul in viata si decide sa plece intr-o calatorie in Paris. Acolo, acesta incepe o aventura pasionala cu europeanca Marina (Olga Kurylenko). Neil revine acasa in Oklahoma si decide sa se insoare cu Marina, insa relatia lor se destrama la fel de repede cum a inceput si incepe o noua poveste de dragoste cu o fosta iubire din tinerete, Jane (Rachel McAdams).

Olga Kurylenko a avut numai cuvinte de lauda la adresa regizorului despre care  a spus ca "a scris rolul cu mine in cap, dar fara sa ma cunoasca, cred ca este medium. Este infricosator. Insa el m-a invatat ca de multe ori tacerea este mai puternica decat cuvintele, am invatat sa misc cuvintele, nu sa le rostesc. Nu ai nevoie de cuvinte, ci mai mult de gesturi, corpul transmite mesaje la fel de puternice".


Olga Kurylenko si Ben Affleck in To The Wonder

Intr-un interviu acordat celor de la Indiewire, actrita ucrainianca a povestit cum a  obtinut rolul si cum s-a pregatit pentru acest film: "Am fost la o auditie in Paris, unde directorul de casting cred ca a chemat toate actritele din Franta la acea proba. Malick nu era, dar a vazut inregistrarea cu mine de la auditie si m-a sunat sa ne intalnim. Si astfel, am venit din nou in SUA. Am dat  proba pentru rolul din To The Wonder si apoi a urmat o discutie lunga, dar foarte interesanta. M-a fascinat pentru ca imi punea niste intrebari prin care imi demonstra ca stia cine sunt si ce am facut, un lucru care m-a impresionat. Intelegea perfect cine sunt si ce imi doresc, la un moment dat devenea bizar, ca si cum mi-ar fi citit gandurile" a povestit actrita de 32 de ani.

 



"La inceput nu am stiut decat ca personajul meu are o conexiune puternica cu natura. Atat, dar dupa ce am primit rolul mi-a oferit mai multe indicatii si sugestii care sa ma ajute sa reliefez forta personajului meu. Apoi m-a pus sa citesc romanele <<Anna Karenina>>, <<Idiotul>> si <<Fratii Karamazov>>. Nu a fost nevoie sa imi dea un scenariu, pentru ca gaseam inspiratia in acele romane. Pe el l-a atras la acele povesti rivalitatea nobila dintre femei care exista in acea perioada si care se potriveste perfect pentru spiritul acestui film" a mai adaugat actrita despre rolul Marinei pe care il interpreteaza in To The Wonder.

Actrita  a marturisit ca filmul este coplesitor, are o poveste de dragoste frumoasa, dar trista. "E frumos si trist in acelasi timp , dar sunt lucruri care se intampla in viata reala. To The Wonder ne invata foarte multe lucruri despre iubire, in toate formele ei. Am fost surprinsa totusi, cand am vazut ca unele scene au fost scoase din film. Ma asteptam sa ofere o perspectiva mai sumbra, insa cred ca a iesit ceva extraordinar. Este greu sa descrii un film facut de Terrence Malick, e imposibil sa rezumi filmele lui intr-o propozitie".

 


Pentru publicul larg, Olga Kurylenko este cel mai cunoscuta cu rolul fetei Bond din Quantum of Solace, al doilea film cu Daniel Craig in rolul agentului 007. Insa, actrita a povestit ca toata viata si-a dorit sa joace in filme asemanatoare cu cele ale lui Terrence Malick, dar ca in SUA i-a fost greu sa primeasca roluri, la inceput.

 

"La inceputul carierei mele, am facut filme asemanatoare cu cele ale lui Malick. Asta mi-am dorit sa fac intodeauna, insa in SUA a fost greu sa imi fac un nume cu filme mici, independente. Toti agentii si producatorii ma intrebau ce am facut in SUA. Le raspundeam ca nimic si atunci ei imi spuneau ca nu ii intereseaza. Asa ca mi-am dat seama ca trebuie sa abordez un alt registru daca vreau sa fac ceva la Hollywood. Cred ca multi au ramas cu impresia ca nu pot sa fac decat ce am facut in James Bond. Nu spun ca regret ca am aparut in Quantum of Solace, as mai juca oricand in alt film Bond. Dar mereu am vrut sa joc in filme mai complexe, ca cele ale lui Malick".
 


 

Nascuta,  in Ucraina in 1979, Olga Kurylenko a devenit celebra in lumea cinematografiei cu rolul fetei Bond din filmul "Quantum of Solace/ Partea lui de consolare" (2008), in care a jucat alaturi de actorul Daniel Craig. Frumoasa bruneta a avut o copilarie trista: parintii ei au divortat imediat dupa nasterea ei, iar Olga a trait in saracie. A studiat baletul pana la 13 ani, a luat lectii de pian si a invatat sa vorbeasca fluent engleza.


La 13 ani, un agent de modeling care a remarcat-o la metroul din Moscova i-a oferit un job ca model. Mama ei a fost suspicioasa, insa dupa cateva investigatii a acceptat ca fiica ei sa primeasca lectii de modeling in Moscova. La 16 ani ajunge in Paris unde invata sa vorbeasca franceza in 6 luni,  iar la18 ani apare deja pe copertile unor reviste celebre ca Elle, Madame Figaro, Marie Claire si Vogue.

 

 

S-a maritat la 20 de ani cu fotograful Cedric Van Mol, insa a pus capat relatiei dupa doar 3 ani. A urmat mariajul cu omul de afaceri Damian Gabrielle de care a divortat in 2007.

Prima legatura cu cinematografia a avut loc in 2003 cand a fost aleasa pentru un videoclip al lui Seal si de aici a inceput totul pentru ea. Cariera propriu-zisa in filmografie si-o face cu filmul frantuzesc "L'Annulaire" (2005) pentru care primeste si premiul de excelenta la Festivalul de Film de la Brooklyn (2006). Urmeaza rolurile din "Paris Je t'aime" si "Le Serpant" (2006) dupa care este distribuita in adaptarea cinematografica a jocului Hitman , alaturi de Timothy Olyphant in 2007 . Urmatorul rol este cel al Natashei din Max Payne (2008). In 2010 apare in drama Centurion alaturi de Michael Fassbender.

Desi nu credea ca-i va impresiona pe producatorii de la Quantum of Solace, actrita a fost aleasa pentru mult ravnitul rol de Bond Girl. Pentru acest rol Kurylenko s-a antrenat intens pentru secventele de actiune si a fost invatata cum sa manuiasca armele. Actrita a fost criticata in 2008 de un grup de comunisti rusi, care au numit-o "tradatoare" pentru ca a acceptat sa joace intr-un film despre "dusmanul sovieticilor". Olga a refuzat sa comenteze aceste declaratii.

 

 

In 2012, a lansat un serial de drama Magic City in care joaca alaturi de Jeffrey Dean Morgan. Actrita va mai putea fi vazuta in acest an si Seven Psychopaths, o comedie neagra in care actrita imparte ecranul cu Colin Farrell, Woody Harrelson si Christopher Walken. Filmul a fost primit cu mult entuziasm si se va lansa in SUA  in luna octombrie.

Sursa foto: Getty


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies