marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Omul cu o mie de corpuri: Christian Bale face 38 de ani. Vezi aici toate transformarile cu care si-a uimit fanii in ultimii 10 ani

Christian Bale, unul dintre cei mai cameleonici actori de la Hollywood,  a implinit luni (30 ianuarie) 38 de ani.

Omul cu o mie de corpuri: Christian Bale face 38 de ani. Vezi aici toate transformarile cu care si-a uimit fanii in ultimii 10 ani

GALERIE FOTO: Cele mai bune 10 roluri din cariera lui Christian Bale!

A fost numit unul dintre cele mai puternice figuri ale culturii pop din ultimul deceniu, iar in acest an isi va lua adio de la un rol emblematic al carierei sale - cel al lui Batman. La 38 de ani, Christian Bale castigator al unui premiu Oscar in 2010 pentru drama Luptatorul, are o cariera impresionanta.


Actorul galez a atras atentia publicului inca de la varsta de 13 ani, cand a jucat in filmul "Imperiul soarelui" (1987). Au urmat rolurile magnifice din  "American Psycho" (2000), "Equilibrum" (2002), "Batman - Inceputuri" (2005), "Prestigiul" (2006), "I'm Not There" (2007), "Drumul dreptatii/ 3:10 To Yuma" (2007), "Cavalerul negru" (2008) - filmul cu cele mai mari incasari din 2008, "Terminator - Salvarea" (2009), "Inamici publici" ( 2009) si  "Luptatorul" ( 2010).

Modul in care actorul a reusit sa se reinventeze pentru fiecare rol in ultimii 10 ani i-a impresionat pe criticii de film si i-au adus milioane de fani. Transformarile sale pentru diverse roluri au atras atentia tuturor si nu de putine ori presa s-a aratat ingrijorata de aspectul actorului care a ajuns sa aiba si 55 de kg pentru a intra in pielea lui Trevor Reznik din Masinistul ( 2004), un barbat care nu a mai dormit de un an si care ajunge sa-si puna la indoiala sanatatea mintala din cauza oboselii.



Incredibil de slab, cu cearcane si lipsit de vlaga, Bale a facut unul din cele mai bune roluri ale sale, parand ca se frange la fiecare miscare.Pentru rolul din "Masinistul", actorul a slabit atat de mult, incat producatorii aveau indoieli ca va mai fi in stare sa joace si se temeau pentru sanatatea lui. Bale a slabit 28 de kg pentru acest rol, in timp ce cu doar 2 ani in urma sa ingrasa pana la 83 de kilograme pentru un alt film impresionant  "The Reign of Fire". 


In 2005, la debutul sau ca super erou in  Batman Begins a ajuns la 104 kg, cu 18 kg peste ceea ce dorea regizorul Christopher Nolan de la el. Transformarea avea loc in mai putin de un an de la rolul din Masinistul.


"Nu puteam sa fac nicio flotare dupa ce am terminat Masinistul. Nu mai aveam muschi. Mi-a fost foarte greu sa-mi reconstruiec corpul" a declarat Bale dupa cea mai drastica oscilatie de greutate a sa.

In 2006 pentru rolul din "Rescue Dawn" unde il juca pe Dieter Dengler, un pilot de razboi, impuscat si luat prizonier in Laos in timpul Razboiului din Vietnam a slabit din nou pana la 61 de kilograme. Doi ani mai tarziu, in 2008, era gata de lupta ca Batman in The Dark Knight: Bale avea 86 de kilograme.


In 2009, americanii erau atat de impresionati de cat de mult a slabit din nou pentru filmul Luptatorul incat cei de la revista Entertainement Weekly au scris un articol cu titlul: "Memoriu catre Academia Americana de Film: dati-i lui Christian Bale  un Oscar pana nu dispare de pe fata Pamantului".


In 2010, filmul Luptatorul care i-a adus prima statueta Oscar din cariera i-a cerut sa slabeasca din nou pana la 66 de kilograme pentru a-l interpreta pe antrenorul boxerului "Irish" Mickey Wad care a ajuns campion mondial la categoria mijlocie. Actorul s-a ingrasat in 2011 din nou pentru ultima data in care il va juca pe Batman in  The Dark Knight Rises ce va aparea in iulie 2012.
 


Bale a decis sa renunte la rolul care i-a schimbat viata si cariera. Atat el cat si regizorul Christopher Nolan pun punct aici seriei care a innebunit o planeta intreaga.  Bale a anuntat extrem de hotarat ca asta e finalul: "Tocmai am incheiat filmarile, asa ca asta a fost ultima data cand mai imbrac costumul lui Batman. Aici se incheie epoca Christopher Nolan - Christian Bale" a spus actorul.
 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies