marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Omul din spatele monstrului: actorul gigant a carui imagine a fost strivita de cea a unui personaj mai popular decat el

La vara Arnold Schwarzenegger se pregateste sa sarbatoareasca 25 de ani de la lansarea unui film care i-a consacrat imaginea de dur al Hollywoodului - Predator. Fanii peliculei vor sa organizeze un eveniment special in care sa-l omagieze pe actorul de culoare - Kevin Peter Hall cel care i-a dat viata celebrului Predator.

Omul din spatele monstrului: actorul gigant a carui imagine a fost strivita de cea a unui personaj mai popular decat el

Kevin Peter Hall era un adevarat gigant, avea o inaltime de 2.17 m si a devenit celebru la Hollywood jucand roluri de bestii, monstri si creaturi ciudate. Desi filmele sale erau extrem de populare si urmarite de fani, fata actorului nu era recunoscuta la fel de usor.


Si-a inceput cariera jucand rolul unui urs mutant  in 1979 in horror-ul Prophecy, insa apogeul l-a atins cu Predator 1 si 2. Lansat in 1987, Predator a devenit un succes fenomenal cu o nominalizare la Oscar pentru efecte speciale si cu incasari de aproape 100 de milioane de $. Vanati ca niste animale de catre un Predator pe care nu-l pot vedea, echipa lui Duch, (Arnold Schwarzenegger) trebuie sa supravietuiasca in jungla inainte ca toti sa fie omorati. Insa pana si terifianta creatura s-a legat de omul nepotrivit.


Rolul Predatorului i-a revenit lui Hall dupa ce a fost refuzat de Jean-Claude Van Damme care dupa doua zile de filmari a abandonat proiectul suparat ca numele sau nu ar fi fost mentionat in distributia filmului. Regizorul voia initial un extraterestru specialist in arte martiale, insa inaltimea nu prea l-a ajutat pe Van Damme. Producatorii l-au abordat pe Kevin Peter Hall dupa ce au ajuns la ideea de a crea un monstru umanoid cu un o mandibula de crab, detaliul care a facut iconica imaginea inspaimantatoare a creaturii. Ideea i-a apartinut de fapt regizorului James Cameron ( Titanic, Avatar) care mai lucrase cu Arnold la filmul Terminator in 1984. Camuflajul creaturii a fost o inventie geniala si o creatie inovativa care a revolutionat imaginea extraterestrilor/monstrilor in filme.


Kevin Peter Hall a studiat dansuri africane tribale pentru a-i da predatorului mobilitatea si personalitatea care l-au facut un adevarat succes printre fanii SF-urilor. Zgomotele pe care le scoate in film sunt rezultatul unui amestec de sunete provenite de la ursi, lei si tigri.

La un an de la lansarea partii a doua din Predator, in 1990, unde joaca alaturi de Danny Glover, actorul Kevin Peter Hall s-a stins din viata in mod dramatic. La doar 35 de ani, actorul a fost infestat cu HIV in urma unei transfuzii de sange contaminat pe care o suferise dupa un accident de masina.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies