marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Originile celei mai inspaimantatoare masini de ucis creata vreodata in cinematografie. Cum au fost realizati extraterestrii noi din Prometheus

Sir Ridley Scott ne duce cu zeci de ani inapoi fata de aventurile din filmul "Alien" din 1979 si ne arata originile celei mai inspaimantatoare masini vii de ucis creata vreodata in cinematografie - originalul Alien. Daca va intrebati cum a reusit veteranul regizor sa-i creeze pe "noii" extraterestri din Prometheus, recent au fost facute publice imagini "behind the scenes" care surprind aceste momente.

Originile celei mai inspaimantatoare masini de ucis creata vreodata in cinematografie. Cum au fost realizati extraterestrii noi din Prometheus

GALERIE FOTO: cum au fost creati extraterestrii din Prometheus!

Cel mai asteptat science-fiction al anului Prometheus a declansat un val urias de dezbateri aprinse pe retelele sociale printre cinefili. Filmul cu Logan Marshall-Green, Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron si Idris Elba reia o teorie veche lansata de scriitorul Erich von Däniken potrivit careia oamenii se trag dintr-o veche rasa de extraterestri.


Secvente noi din timpul realizarii costumelor pentru creaturile care au aparut in Prometheus au facut valuri printre amatorii de science-fiction. Aceste imagini arata maniera in care au fost create personajele si felul in care actorii au ajuns sa ia infatisarea unor adevarati extraterestri. Ridley Scott stie sa faca SF-uri memorabile si creaturi care sa te bantuie, asa ca fanii se asteapta la o nominalizare la Oscar a lui Prometheus pentru costume si efecte speciale.

"The Engineer" noua specie de extraterestri pe care Ridley Scott o aduce pe marile ecrane a provocat adevarate dezbateri printre cinefili si impatimiti ai genului SF. Prometheus este numele navei spatiale care, in anii 2090, cu trei decenii inaintea evenimentelor din "Alien", se indreapta spre un colt indepartat al Universului, pentru a da acolo de urma misteriosilor Ingineri, rasa superevoluata care, dupa toate indiciile, ar fi cei care au creat specia umana sau ADN-ul uman.



Ridley Scott a colaborat si pentru acest film cu faimosul elvetian H.R.Giger pictor suprarealist, sculptor si designer care in 1980, a castigat Oscarul pentru cele mai bune efecte vizuale in filmul Alien.


Cu acesti noi extraterestri, extrem de avansati, Scott se intoarce la una dintre cele mai iconice imagini din primul Alien, cea a celebrei creaturi denumite Space Jockey ( nume inspirat din povestirea SF a lui Robert A. Heinlein). Controversata creatura Space Jockey a alimentat de-a lungul timpului imaginatia fanilor si nu numai. S-au pus prea multe intrebari si au venit prea putine raspunsuri. De altfel Ridley Scott a povestit ca a plecat de la aceasta idee atunci cand s-a decis sa se intoarca la universul Alien.

“E ciudat, am facut doar doua filme SF in cariera mea, dar m-am mirat ca nimeni nu m-a intrebat cine naiba este Space Jockey. Nici macar nu se numea asa, dupa ce a aparut filmul in 1979 au inceput sa ii spuna asa. Si atunci mi-am dat seama ca este o poveste aici, pe care toate celelalte patru filme au ratat-o. Si iata, ca Space Jockey revine” a declarant Scott intr-un interviu pentru The Hollywood Reporter.



 


Dupa 30 de ani de frustrare in care franciza Alien a ajuns intr-o directie care a dezamagit pe toata lumea, culminand cu amestecul prostesc „Alien vs Predator", Prometheus ne dezvaluie primul contact al oamenilor cu rasa creaturii Space Jockey sau "Inginerii",  un fel de zei ai oamenilor.


“Am fost extrem de ranit atunci cand cei de la 20th Century Fox m-au dat la o parte si nu m-au lasat sa revin la carma filmarilor pentru Aliens, al doilea film din serie” a spus regizorul pentru Hollywood Reporter. Scott a spus ca si-a dorit inca din 1979 sa revina la seria Alien, care l-a obsedat de atunci. Aliens (1986) a fost regizat de James Cameron, care era pe culmile succesului atunci, dupa ce cu 2 ani in urma lansase Terminator. In 1992 Alien³ era regizat de David Fincher si reprezenta ultimul film in care aparea Sigourney Weaver. Alien: Resurrection din 1997 regizat de Jean-Pierre Jeunet a fost dezamagitor.

Daca in originalul Alien il intalneam pe celebrul facehugger, acum avem parte de un alt parazit. Efectele speciale au fost create de celebra companie Weta Digital, castigatoare a 5 premii Oscar pentru efecte speciale (cele trei filme din seria Lord of the Rings, King Kong si Avatar).



 

In toamna se va lansa un DVD al filmului ce va cuprinde minute bune de scene taiate si secvente neincluse in varianta pentru marele ecran.  In urma cu cateva zile, Ridley Scott a dezvaluit ca Prometheus care a facut deja incasari de peste 217 milioane de $ la nivel mondial va avea parte de o continuare care ar putea sa se numeasca Paradise.


"Inca dinainte sa incepem filmarile la Prometheus, am mers pe ideea ca filmul va avea parte de o continuare. Nu am vrut sa-l intalnesc de Dumnezeu acum. Am lasat finalul deschis pentru personajul lui Noomi Rapace.  Nu vreau sa ma intorc acolo de unde am plecat. Vreau sa ajung acolo de unde au venit ei
" a povestit acesta.


Ce l-a facut pe Scott sa-i reprezinte pe Ingineri in acest fel? Regizorul nu crede  in imaginea unui Zeu/Dumnezeu asemanator celui din Biblie "Sunt agresivi pentru ca zeii nu sunt mereu buni sau de treaba" a declarat Scott.


Ridley Scott:  "Mereu am spus ca Alien este un film de categoria C facut intr-o maniera de categoria A. 7 oameni prinsi intr-un singur loc, si care mor in moduri destul de dure. Putea sa iasa prost filmul si totusi ne-a iesit".


Imaginea care i-a facut pe fani sa se gandeasca la originile lui Alien



Modifică setările cookies