marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oscar: 20 de recorduri inedite, cea mai nominalizata familie din istorie

In fiecare an, cel mai important eveniment din lumea filmului asa cum este numit Oscarul aduce noi recorduri.

Oscar: 20 de recorduri inedite, cea mai nominalizata familie din istorie

Vrei un Oscar? Intra si rezolva quizul din aplicatia www.procinema.ro si iti dam un Oscar:  http://on.fb.me/R9cHlO


Anul acesta este marcat de doua premiere: cea mai in varsta si cea mai tanara nominalizata in categoria "rol principal feminin" - Quvenzhané Wallis, 9 ani, pentru "Beasts of the Southern Wild", si Emmanuelle Riva, 85 de ani, pentru "Amour". Insa aceasta nu este totul. Compozitorul Thomas Newman a primit in acest an a 11 nominalizare la Oscar pentru coloana sonora de la "Skyfall".  Oscarul este o traditie in familia sa: Alfred, Lionel, Emil, Thomas, David si Randy Newman au primit in total 87 de nominalizari la Oscar.

 

Alfred Newman alaturi de fii sai, David si Thomas, de fratii sai, Lionel si Emil si de nepotul Randy au format o adevarata dinastie la Hollywood  in ceea ce priveste muzica de filme. Daca va castiga pentru coloana sonora originala din Skyfall acesta va fi primul trofeu pentru Thomas Newman, familia sa detine insa deja 12 trofee.


Precum Clanul Corleone din Nasul si clanul Coppola are o influenta uriasa in lumea filmului. 3 generatii de Coppola se lauda cu premii Oscar: au castigat 8 statuete in total (au 24 de nominalizari la Oscar) si in acest an mai pot lua unul. Roman Copolla a fost nominalizat pentru cel mai bun scenariu original cu "Moonrise Kingdom".


Compozitorul Carmine Coppola a luat Oscarul pentru muzica din Nasul 2. Fiul sau, Francis Ford Coppola a castigat 5 Oscaruri: in 1970 pentru scenariul filmului „Patton", al doilea Oscar fiindu-i acordat in 1972 pentru scenariul adaptat al lungmetrajului „Nasul". Celelalte trei premii Oscar le-a castigat in 1975, pentru „Nasul II" (cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun regizor si cel mai bun film).

 

Sotia sa, Eleanor Coppola creaza decoruri pentru filme iar fiica sa Talia Shire a fost nominalizata la Oscar pentru Rocky si The Godfather Part II. Nicolas Cage este nepotul lui Francis Ford Coppola: si-a schimbat numele pentru a reusi pe cont propriu la Hollywood si a facut-o: a luat un Oscar pentru "Leaving Las Vegas" (1995). Fiica lui Francis Ford Coppola, Sofia a stralucit si ea la Hollywood cu un Oscar pentru scenariul de la "Lost in Translation".

 

Galerie foto: 20 de recorduri inedite de Oscar


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies