marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 3 ținute elegante și moderne pe care le poți purta cu succes la un cocktail de vară

Dacă anul precedent a limitat destul de sever interacțiunile sociale și mai ales petrecerile de orice fel, iată că a venit momentul în care putem da frâu liber poftei noastre de distracție. 
(P) 3 ținute elegante și moderne pe care le poți purta cu succes la un cocktail de vară
Printre petrecerile de succes la care poți participa pe timpul verii sunt cele de tip cocktail sau garden party. Deși pare ușor să alegi o ținută confortabilă și lejeră pentru o astfel de ocazie, contează mult felul în care felul în care alegi piesele vestimentare pentru acest tip de eveniment. Textura și tipul materialelor, încălțămintea și mai ales accesoriile trebuie atent alese astfel încât să creezi o ținută confortabilă, modernă dar în același timp elegantă.
 
Îți propunem mai jos trei tipuri de ținute cu care te poți prezenta oricând la un cocktail de vară, indiferent unde are loc o petrecere de acest fel.
 
O salopetă vaporoasă din mătase 
Alege ca și ținută pentru un cocktail party o salopetă confecționată dintr-un material ușor, de vară, ca să ai succes și să atragi privirile cu un outfit comod, rafinat și sofisticat în același timp. O astfel de alegere reprezintă o variantă versatilă, elegantă și comodă pentru o ținută de vară, fără a părea însă creată cu prea mare efort. Cei din jur te vor admira cu siguranță, fie că petrecerea are loc la o terasă sau în grădina unor prieteni. 
 
Alege un model de salopete de damă cu pantaloni largi, evazați, pentru libertate și lejeritate în mișcări. Materialele pot fi satenul, mătasea, voalul imprimat cu motive florale, în nuanțe pastelate, vâscoza vaporoasă, sau chiar voalul satinat imprimat cu un patchwork modern, cu o cromatică și un model fresh. Accesorizează cu brățări sau cercei mari, ori cu un colier statement care să susțină acest look original și atipic. Completează ținuta cu sandale înalte și o geantă de tip clutch sau cu o formă grafică bine definită.  

Rochie sau fustă din voal plisat
O fustă sau o rochie dintr-un material vaporos, subțire, sunt oricând o alegere potrivită cu care să participi la un cocktail de vară. Poți opta pentru o variantă în stil boho-chic din voal, lungă până aproape de pământ, pentru un look relaxat și feminin, ținută completată cu succes de o pălărie de vară. Pentru rochii sau fuste alege materiale și imprimeuri colorate, care dau un aer boem ținutei. Dacă vrei ca lungimea rochiei să nu depășească linia gleznei, poți completa outfit-ul cu o pereche de sandale elegante, sau chiar de pantofi fără toc. O rochie mai lungă, în schimb, poate fi purtată și cu o pereche de sneakerși ori cu sandale cu toc nu foarte înalt, alături de o geantă comodă. 
 
O alternativă de luat în calcul este și cea a unei fuste plisate, fie că alegi varianta midi sau lungă. Pliseurile au revenit mult în atenție în ultimii ani tocmai datorită versatilității și eleganței lor, iar cu o fustă sau o rochie de acest fel obții un look sexy, jucăuș și feminin în același timp. Asortează, după preferințe, cu o pereche de pantofi comozi ori sandale înalte. 
 
Ținută cu pantaloni lejeri ori cu croială clasică
Poți compune o ținută confortabilă, casual chic dar în același timp elegantă și rafinată cu o pereche de pantaloni și o cămașă sau bluză vaporoasă. Fie că optezi pentru o cămașă albă și o pereche de jeanși, ori pentru o cămașă înflorată sau într-o nuanță veselă, o ținută formată din pantaloni și bluză se poate dovedi una din cele mai inspirate alegeri pentru o petrecere de tip cocktail party. 
 
Alege fie pantaloni clasici, dintr-un material cu ținută, fie un stil evazat, trei-sferturi, dintr-un material mai ușor și mai fluid. Indiferent de opțiune, comoditatea unei astfel de ținute e greu de egalat. Combină cu o variantă de bluză dintr-un material ușor, vaporos, cu imprimeuri vesele și în culori pastelate, sau cu una cu model geometric. 
 
Pentru o ținută cu jeanși și cămașă albă accesorizează cu elemente care să iasă puternic în evidență, de exemplu o eșarfă sofisticată, o pălărie cu boruri largi sau rotunde și mic, și o pereche de pantofi stiletto. Nu uita să completezi cu accesoriile potrivite, de exemplu brățări sau un colier discret.
 
O petrecere de tip cocktail party, chiar dacă are loc între prieteni apropiați, presupune un anumit cod vestimentar. Alege din propunerile de mai sus acele piese care îți permit să-ți creezi o ținută confortabilă și rafinată, într-un stil smart casual potrivit!
 
Sursa foto: unsplash.com


Modifică setările cookies