Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 4 filme celebre ecranizate după cărți

Tocmai ai terminat munca și ești în căutarea unei activități perfecte pentru o seară liniștită. Sau poate că e weekend - genul acela de weekend în care tot ce îți dorești este să te bucuri de câteva ore de relaxare totală și, bineînțeles, de un ceai, de un vin sau de o cafea delicioasă - în funcție de preferințe (și poate și de momentul zilei). 
(P) 4 filme celebre ecranizate după cărți
Și cum se poate destinde cu adevărat un cinefil cu acte în regulă? Vizionând filme, desigur: filme bune, cu poveste, cu personaje autentice, cu mesaje care reușesc să miște ceva în el, filme cu atmosferă. Cum un pasionat de filme își actualizează permanent lista de creații cinematografice pe care de-abia așteaptă să le vizioneze, în articolul de azi îți propunem 4 filme celebre ecranizate după cărți (la fel de celebre!) pe care s-ar putea să-ți surâdă să le vezi, mai ales dacă ai citit cărțile și ți-au plăcut.
 
Life of Pi 
Life of Pi (Viața lui Pi) este una dintre creațiile cinematografice care a atras atenția publicului încă din anul apariției, 2012. Inspirat după bestsellerul cu același nume, scrisă de Yann Martel, filmul prezintă povestea unui tânăr care reușește să supraviețuiască în urma unui dezastru maritim. Tânărul Pi ajunge să trăiască într-o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră și un tigru de Bengal, cu care este nevoit să învețe cum să creeze o legătură, pentru a supraviețui în continuare. 

Creația cinematografică impresionează atât prin simbolurile și metaforele care se află în spatele poveștii, cât și prin efectele spectaculoase, care te vor face să privești totul cu sufletul la gură. De altfel, unul dintre cele 4 premii Oscar pe care le-a câștigat Life of Pi este cel pentru efectele vizuale.
 
Gone with the Wind 
Gone with the Wind, ecranizat după celebrul roman, cu același nume, scris de Margaret Mitchell, este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate filme din istoria cinematografiei mondiale. Acesta s-a bucurat de un succes impresionant, fiind câștigătorul a opt premii Oscar, un record la acea vreme: 1939, anul apariției filmului. 

Gone With the Wind prezintă povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler, care se petrece într-un context istoric foarte dificil: Războiul Civil din America. Astfel, filmul reușește să surprindă nu doar o poveste de dragoste care continuă să se remarce și astăzi în universul cinematografic (dar și în cel literar), ci și să contureze atmosfera de război. Prin urmare, dacă te fascinează aspectele istorice, politice și sociale, cu siguranță vei aprecia Gone with the Wind, care este și o radiografie a spațiului american din perioada anilor 1860-1880.
 
Breakfast at Tiffany’s
Inspirat după romanul care are același nume, scris de autorul american Truman Capote, Breakfast at Tiffany’s spune povestea unei tinere frumoase și sofisticate, fără obligații, dar curtată de mulți bărbați înstăriți, Holly Golightly (interpretată de mult îndrăgita actriță Audrey Hepburn). Aceasta trăiește în New York-ul anilor ‘60, într-un apartament dintr-un bloc vechi - același bloc unde locuiește și „Fred”, un tânăr scriitor care își dorește să aibă succes într-o bună zi. 

Merită să incluzi Breakfast at Tiffany’s în wishlist-ul tău atât pentru modul în care este surprinsă relația dintre cele două personaje (ce trăiesc, fără doar și poate, într-un rollercoaster emoțional!), cât și pentru măiestria cu care sunt conturate diferite contexte sociale din orașul new yorkez.

Where’d You Go, Bernadette?
Ecranizat după bestsellerul care poartă același nume, Where’d you Go, Bernadette? este una dintre acele creații cinematografice care reușește să te facă să râzi și să plângi totodată - secvențele spumoase de comedie se îmbină armonios cu secvențe pline de emoție. 
 
Însăși povestea protagonistei este răvășitoare: mamă iubitoare, care s-a dedicat ani la rând familiei sale, Bernadette dispare, într-o zi, de acasă. Copleșită de dispariția mamei sale, cu care are o conexiune emoțională puternică, Bee, o adolescentă genială, decide să o găsească, punând cap la cap tot felul de informații care ar putea-o ajuta în acest sens.

Dacă îți dorești să te bucuri de o comedie bună, în spatele căreia se ascunde, de fapt, un mesaj emoționant, s-ar putea ca Where’d You Go, Bernadette? să fie răspunsul căutărilor tale.
 
Pe lângă filmele recomandate mai sus, te încurajăm să citești cărțile care stau la baza lor. Pe toate le găsești în librăria ta online de încredere - Librăria Delfin.


Modifică setările cookies