marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 5 moduri în care ai putea scăpa de durerile de spate

Durerile de spate pot deveni insuportabile, dar dacă ai ajuns să citești aceste rânduri, probabil că deja știi asta. 
(P) 5 moduri în care ai putea scăpa de durerile de spate
Vrem să-ți venim în ajutor și să-ți prezentăm cele mai bune metode prin care poți scăpa de probleme ale coloanei, care, scăpate de sub control, te pot trimite direct pe masa unui chirurg, pentru o operație de hernie. Iată cum îți poți îmbunătăți calitatea vieții.
 
1. Dormi mai bine!
 
Investește într-o saltea de calitate. De ce este importantă salteaua? Pentru că petrecem aproape o treime din viață odihnindu-ne pe ea.

Cu cât salteaua este mai veche și mai moale, cu atât șansele ca tu să dezvolți o afecțiune a coloanei în timp sunt mai mari. Mai apoi, schimbă poziția în care dormi.

Durerile de spate pot fi agravate de o postură incorectă de somn, iar diminețile tale se pot transforma în adevărate coșmaruri cu fundal de gemete de durere. Nu în ultimul rând, bea ceaiuri din plante calmante care îți pot ajuta mușchii să se destindă suficient, cât tu să te poți odihni cum trebuie. 

 
2. Schimbă-ți postura 
 
Bunicii, părinții și profesorii noștri aveau dreptate când ne spuneau, câteodată obsesiv, „stai cu spatele drept!”. Știau ei ce știau, pentru că o postură incorectă, în care nu îți controlezi mușchii spatelui, te pot aduce mai devreme decât ți-ai putea imagina în ipostaza în care durerile de coloană se vor fi instalat deja.

Un scaun de birou ergonomic te-ar putea ajuta să îți îmbunătățești postura, așa că, oricât de ciudat ți s-ar părea că sună, nu face economie atunci când cumperi unul, ci bucură-te de cel mai calitativ pe care ți-l poți permite. Îți vei mulțumi mai târziu.

 
3.  Fă terapie
 
Și nu ne referim la cea psihologică, deși nu a dăunat nimănui, niciodată, ci la cea fizică. Un kinetoterapeut te poate ajuta să eliberezi mult din încordarea acumulată, indicându-ți serii de exerciții potrivite pentru tipul de durere a spatelui cu care te confrunți.

Tot specialistul te poate învăța cum să-ți consolidezi musculatura coloanei, astfel încât intensitatea durerilor să scadă până aproape de eliminare completă și să poți preveni crizele dureroase pe viitor.


4. Mișcă-te cât poți
 
Odinioară, medicii obișnuiau să recomande pacienților cu dureri de spate repaus total la pat, însă această practică s-a dovedit în timp a fi mai dăunătoare decât și-ar fi putut imagina.

E foarte important ca atunci când te doare spatele să te ridici cu calm și să începi să te miști din nou. În niciun caz nu trebuie să elimini total mersul pe jos sau exercițiile foarte ușoare, precum sunt cele de yoga sau înotul.

Nu renunța la o activitate minimă sportivă, pentru că altfel mușchii coloanei își vor pierde din puterea de susținere, iar durerile tale vor deveni din ce în ce mai mari. 


5. Aplică gheață pe locurile dureroase
 
S-a dovedit că aplicarea pungilor cu gheață pe locurile dureroase ale coloanei au ameliorat din crampe. Secretul stă în faptul că temperaturile scăzute reduc inflamația.

Sesiunile de terapie cu gheață nu trebuie să depășească 20 de minute per ședință și nu trebuie să exagerezi cu repetarea acestora, altfel poți răci.

După câteva zile, poți trece la terapia cu căldură puternică, aplicând în aceleași locuri dureroase pe care anterior ai pus gheață o sticlă sau o pungă cu apă fierbinte. Vei vedea ameliorări ale durerilor chiar de la prima aplicare a gheței. 

 
Terapia prin masaj poate avea, de asemenea, efecte excepționale în lupta cu durerile de coloană, însă doar dacă apelezi la specialiști în domeniul kinetoterapiei, altfel e posibil să faci mai mult rău decât bine.

Cele mai citite

Vedete pe covorul roșu la Gala de Închidere TIFF 2022

După proiecția a aproximativ 200 de lungmetraje și scurtmetraje, întâlniri ale actorilor cu publicul, cine-concerte, expoziții, workshop-uri, dezbateri și experiențe cine-culinare, s-a tras Cortina peste TIFF 2022, nu înainte însă de-a invita publicul la o Gală de închidere spectaculoasă.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies