marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 5 trucuri ca să nu te abați de la dietă în timpul weekendurilor

Oricine a ținut dietă știe cât de ușor este să te abați de la ea, mai ales în timpul weekendului sau al vacanțelor, când tentațiile par să fie mai mari și mai la îndemână. Din fericire există câteva trucuri pe care și tu le poți utiliza pentru a nu te abate de la dietă. Iată despre ce este vorba.
(P) 5 trucuri ca să nu te abați de la dietă în timpul weekendurilor
Folosește o aplicație care îți monitorizează progresul
Internetul este plin de aplicații care te ajută sa monitorizezi progresele pe care le faci zi de zi. Descarcă una care ți se potrivește și urmărește numărul de calorii pe care le consumi, exercițiile fizice făcute și numărul de kilograme pierdute. Monitorizarea progresului este un truc psihologic care îți activează motivația și este mai puțin probabil să cedezi tentațiilor culinare. Cu atât mai mult cu cât în multe dintre aplicațiile online trebuie să introduci fiecare aliment pe care îl consumi. Te vei gândi de două ori înainte să mănânci prăjitura aceea cu multă ciocolată, nu-i așa?
 
Fă-ți plinul cu snack-uri sănătoase
Nutriționiștii sunt de părere că pentru a nu te abate de la dietă trebuie să ai lângă tine mereu gustări sănătoase. În special în weekend sau în vacanță, dacă nu ai luat cu tine gustări sănătoase, vei fi nevoită să apelezi la variantele pe care le găsești, iar acestea sunt de cele mai multe ori nepotrivite cu dieta. Ia mereu cu tine gustări bogate în proteine, care să-ți satisfacă dorința de a mânca și să îți ofere senzația de sațietate până la următoarea masă. Cele mai potrivite snackuri sănătoase sunt nucile și semințele, ouăle fierte sau iaurtul. Pe https://www.obio.ro/ găsești o sumedenie de produse vegane, cu conținut scăzut de carbohidrați sau fără gluten, din care poți alege gustări sănătoase.
 
Elimină alimentele nesănătoase din raza vizuală
E mult mai simplu să cedezi tentației dacă ai la îndemână chipsuri, ciocolată sau alte alimente interzise. De aceea, fă un pact cu membri familiei: câtă vreme ești la dietă, aceste alimente nu vor fi în raza ta vizuală. În special în weekend, când mergeți la picnic sau la un film, încearcă să stai departe de cei care consumă junk food. Dacă totuși ți se face poftă și nu te poți abține, consumă maximum o porție (aproximativ 10 g) și nu uita să bei multă apă, pentru că aceste alimente au un conținut ridicat de sare care va deshidrata organismul și va duce la retenție de apă.
 
Începe ziua cu un mic dejun hiperproteic
Dacă prima masă a zilei este echilibrată și are un aport considerabil de proteine este mult mai probabil să reziști tentațiilor de peste zi. Acest lucru se întâmplă pentru că te vei simți sătulă mai mult timp, iar nivelul de zahăr din sânge va fi mai stabil, ceea ce va împiedica pierderea energiei și tentația de a consuma ceva dulce.
 
Planifică-ți ieșirile la restaurant
Cel mai simplu este să te abați de la dietă atunci când mănânci în oraș. De cele mai multe ori, fie nu găsești în meniul restaurantului ceva adecvat dietei, fie preparatele sunt prea tentante. Asta nu înseamnă că atunci când ții regim nu mai poți mânca la restaurant cu prietenii.Trebuie numai să planifici puțin înainte totul. Alege un restaurant care are meniul afișat pe internet și îl poți consulta dinainte. Vezi ce preparate din meniu corespund cerințelor dietei tale. Atunci când ajungi acolo, comandă ceea ce ți-ai propus, chiar dacă celelalte preparate arată delicios. Nu uita să bei multă apă, înainte și în timpul mesei. Astfel te vei simți mai plină și este mai puțin probabil să mănânci mai mult decât ai nevoie.
 
În concluzie, weekendurile sau vacanțele nu trebuie neapărat sa însemne abaterea de la dietă. Aceste trucuri simple te pot ajuta să reziști tentațiilor din jur. Amintește-ți în primul rând de ce ai început dieta și motivează-te să o respecți.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies