marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 5 trucuri simple pentru organizarea rechizitelor școlare

Școala a început, iar cei mici deja au prin toate colțurile casei câte un caiet, un penar sau milioane de pixuri pe care niciodată nu le găsesc. 
(P) 5 trucuri simple pentru organizarea rechizitelor școlare
Ai nevoie de puțină ordine în ceea ce privește modul în care aceștia le țin, iar dacă le creezi o listă cu reguli legate de rechizitele lor, poate nu te vei mai întâlni cu ele la fiecare pas în casă.
 
Vezi aici care sunt cele mai simple trucuri pentru a organiza rechizitele celor mici și vezi dacă te vor ajuta și dacă îi vor face pe cei mici mai responsabili cu ele!
 

1. Delimitează un spațiu pentru teme

 
Copiii trebuie să știe că temele se fac doar la birou, motiv pentru care trebuie să aibă toate materialele necesare pe acesta. Creioanele trebuie să fie într-un suport frumos colorat, caietele și cărțile pe birou, iar ghiozdanele să fie la îndemână. De asemenea, poți folosi cutii de depozitare pentru ca cei mici să strângă în ele rechizitele pe care nu le mai folosesc.
 

2. Folosește elemente decorative

 
Copiii vor iubi coperțile pentru caiete colorate, cu stickere sau alte elemente pe acestea. Există numeroase penare de la 9 lei pe care le poți decora și personaliza în funcție de preferințele fiecăruia. Puteți face acest lucru împreună și veți petrece un timp de calitate în familie.
 

3. Fii creativ

 
Pentru depozitarea creioanelor colorate și a pixurilor, poți folosi borcane de sticlă sau de plastic, poate chiar dintre cele pe care nu le mai folosești. Cei mici vor ști că borcanele goale înseamnă că și-au rătăcit creioanele, deci trebuie să le pună la loc cât mai repede. Poate fi distractiv pentru cei mici.
 

4. Folosește organizatoare

 
Cei mici vor veni de la școală cu numeroase hârtii sau cu lucrări și diplome pe care vor să le păstreze, iar acestea vor sta foarte bine în organizatoare. Locul lor poate fi în bibliotecă sau într-un raft al biroului, iar aceștia le pot arăta oricând cui doresc.
5. Prinde în perete un tablou cu magnet sau un panou de pluta
În acest fel vei putea aplica desenele copiilor, iar aceștia le pot vedea oricând. În plus, poate fi o modalitate plăcută de a te bucura de operele de artă ale copiilor și să decorezi într-un mod creativ un perete de pe hol.
 
Rechizitele celor mici au nevoie de organizare, mai ales că aceștia nu au un simț al organizării foarte dezvoltat. De asemenea, ei vor deprinde de la tine aceste acțiuni și vei vedea că odată cu trecerea timpului vor fi ei cei care vor propune idei creative pentru organizarea acestora.


Modifică setările cookies