marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 7 motive să îți bei cafeaua la birou

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume. Mulți dintre noi o servim acasă, în oraș, pe stradă sau când mergem în vizită la prieteni, însă atunci când o consumăm la birou ne bucurăm de adevăratele sale beneficii.
(P) 7 motive să îți bei cafeaua la birou
Știm cu toții cât de solicitantă este munca la serviciu și că e nevoie de o productivitate ridicată și o mare putere de concentrare. Ei bine, această licoare magică are darul de a maximiza rezultatele excelente ale angajaților. Pe lângă aroma sa proaspătă și gustul puternic, cafeaua oferă energie, bună dispoziție și elimină stresul. Descoperă mai jos câteva lucruri importante ce te vor îndemna să consumi mai des cafea atunci când ești la birou.
 

1. Ai mai multă energie

 
O ceașcă de cafea și munca merg mână în mână. Aceasta este un stimulent extraordinar pentru sistemul nervos ce crește nivelul de energie al consumatorilor. Indiferent că folosești cafea monodoze sau alte amestecuri create de experții de la kafune.ro, vei beneficia de acel boost de energie de care ai nevoie ca să faci față sarcinilor de peste zi. Această băutură diminuează oboseala și starea de somnolență datorită conținutului de cafeină, ajută la recăpătarea vitalității și induce o stare de bine.
 

2. Îți crește puterea de concentrare

 
Cafeina este unul dintre cei mai buni stimulenți pentru creier, așa că este indicat să savurezi o cană de cafea proaspătă atunci când ești la serviciu dacă vrei să ai un randament mai bun. Potrivit oamenilor de știință americani, este indicat să consumi această licoare în intervalul 9.30-11.30, deoarece cafeina interacționează cu un hormon cheie pentru reglarea ceasului intern și păstrarea stării de alertă, și anume cortizolul. În mod natural, nivelul de cortizol este ridicat dimineața, imediat ce te trezești, și rămâne crescut cel puțin o oră după ce te-ai dat jos din pat. Așadar, organismul are nevoie de ajutor pentru a se concentra ceva mai târziu, de aceea e recomandat să bei cafeaua la birou, în intervalul menționat.
 

3. Te ajută să socializezi

 
Dacă o ceașcă de cafea este de ajuns ca să te concentrezi mai bine și să fii atent la orice stimul de mediu, trebuie să știi că tot aceasta te poate ajuta să socializezi când ești la serviciu. Într-o pauză de cafea, îți va fi mult mai ușor să comunici cu ceilalți colegi, să faceți schimb de idei sau să găsiți soluții pentru câteva probleme comune. Cu ajutorul acestei băuturi poți să-ți lărgești mai ușor cercul social și să te integrezi în colectiv.

4. Îți îmbunătățește memoria

 
În mod clar, atunci când ești la birou tinzi să uiți anumite detalii importante din cauza volumului de muncă ridicat. Dacă ai nevoie de un mic stimulent, consumă cafea. Această licoare conține cafeină ce blochează formarea unui neurotransmițător inhibitor numit adenozină. Prin scăderea lui, crește sinteza de noradrenalină și dopamină care îmbunătățesc memoria, timpul de reacție și starea de vigilență.
 

5. Te menține activ

 
Consumul de cafea accelerează metabolismul, iar asta înseamnă că organismul tău va fi mai sănătos și mai activ. Așadar, starea de oboseală va fi diminuată pentru ore întregi, ai mai mult spor la muncă și poți să te concentrezi mai bine ca să-ți duci la bun sfârșit activitățile profesionale.
 

6. Reduce stresul cauzat de lipsa somnului

 
Fiecare persoană se confruntă adesea cu diferite probleme personale sau profesionale care îi afectează calitatea somnului. Drept urmare, nu se poate odihni noaptea, este nervoasă și agitată. Cafeaua reprezintă antidotul perfect pentru a face față efectelor negative pe care le are stresul asupra corpului uman. Băutura produce doze mari de antioxidanți sănătoși care protejează celulele nervoase din creier și oferă sentimente de bună dispoziție.
 

7. Crește nivelul de inteligență

 
Studiile au demonstrat că dozele zilnice de cafeină ajută la înțelegerea și învățarea lucrurilor noi. Cafeina mărește combustibilul neuronal în creier prin blocarea efectelor inhibitoare a adenozinei, fapt ce activează funcțiile cognitive. Totodată, crește numărul acizilor grași care circulă în fluxul sangvin și astfel îmbunătățește substanțial performanța cerebrală. În urma consumului de cafea, toate funcțiile complexe ale creierului asociate cu inteligența dobândită ating un randament superior.
 
O ceașcă de cafea consumată la birou ajută creierul să rămână concentrat asupra sarcinilor principale, facilitează procesul de învățare, îmbunătățește relațiile interumane și conduce la performanțe cognitive reale. Această băutură contribuie la rezolvarea mai rapidă și eficientă a task-urilor zilnice, de aceea este indicat să îți faci întotdeauna timp să o savurezi atunci când ești la serviciu. 


Modifică setările cookies