marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Amenajarea unei bucătării open space - tot ce nu ar trebui să-ți scape din vedere

Bucătăria open space sau bucătăria deschisă reprezintă un tip de compartimentare extrem de popular în ultimii ani în țara noastră, care combină camera de zi cu zona de luat masa.
(P) Amenajarea unei bucătării open space - tot ce nu ar trebui să-ți scape din vedere
Amenajarea unei bucătării open space implică o abordare creativă a încăperilor, de aceea orice alegere a mobilierului, a culorilor sau a decorațiunilor trebuie să fie echilibrată și corectă. Zona de luat masa, zona de gătit și cea de socializare vor fi bine delimitate, astfel încât să nu creezi un spațiu aglomerat.
 
Dacă ai o astfel de bucătărie, cu siguranță vrei să știi cum să o amenajezi corespunzător, astfel încât să te bucuri de orice colțișor. Iată care sunt cele mai utile idei de amenajare: 
 
Amenajează o bucătărie cu insulă
Ca să ai o bucătărie funcțională de tip open space, poți încorpora un blat de lucru amplasat pe o insulă, în interiorul camerei. Acest tip de amenajare este potrivit într-o casă spațioasă, astfel încât să separi spațiul de living și cel de gătit. În astfel de spații mari poți crea și un perete accent, fie în zona de luat masa, fie în living. Alege un fototapet în nuanțe calde de verde deschis, crem și galben, pentru a lumina și energiza spațiul.
 
Electrocasnicele pot fi încorporate în mobilier, iar deasupra plitei ai nevoie de o hotă puternică, pentru ca mirosul de mâncare să nu se împrăștie. Scaunele trebuie alese cu atenție, pentru că vor fi, probabil, vizibile din living.  Cumpără scaune bucătărie care să respecte stilul general al camerei, de la culori și până la materiale. De pildă, dacă masa de bucătărie este amplasată aproape de aragaz, nu achiziționa scaune tapițate, pentru că se vor murdări constant. Ține cont și de înălțimea mesei de bucătărie și gândește-te că, atunci când iei masa sau bei cafeaua, trebuie să stai comod. Vrei o pată de culoare în bucătărie? Optează pentru scaune de bucătărie colorate, în nuanțe de galben, roșu sau verde.
 
Delimitează zona de luat masa de cea de gătit
Într-o bucătărie open space, zona de luat masa trebuie să fie separată de cea de gătit prin intermediul unei insule de bucătărie sau a unui corp de rafturi de înălțime medie, care să nu blocheze lumina naturală. Cu ajutorul rafturilor vei beneficia de spațiu suplimentar de depozitare și vei reuși să delimitezi corespunzător cele două zone. Cu toate acestea, ține cont de faptul că această alternativă de decor este mai eficientă pentru încăperile spațioase, unde ai mult loc de desfășurare.

Montează corpurile de iluminat potrivite
Bucătăria open space trebuie să includă și corpurile de iluminat potrivite pentru toate zonele de lucru. Montează lustre tip pendant deasupra insulei de bucătărie, încastrează spoturi în dulapuri și adaugă aplice de perete sau benzi cu leduri oriunde ai nevoie de lumină suplimentară. 
 
Folosește accesorii pentru a delimita spațiile de lucru
Covoarele reprezintă accesoriile ideale pentru a defini zonele diferite dintr-o încăpere de tip open space, fără a ocupa spațiul din suprafața disponibilă. Pentru că partea estetică este la fel de importantă ca cea practică, covoarele sunt varianta potrivită pentru o bucătărie open space mică, astfel încât să obții un efect vizual puternic. Ai putea să alegi covoare în culori diferite în bucătărie și living, care să se coordoneze printr-un element de legătură, indiferent dacă este vorba despre una dintre nuanțe sau de tipul imprimeului.
 
Alege paleta cromatică optimă
Paleta cromatică într-o bucătărie de tip open space trebuie să conțină nuanțe neutre deschise, care nu micșorează spațiul din punct de vedere vizual, indiferent de dimensiunile camerei. Alege nuanțe calde de bej, verde deschis sau chiar alb, modele de fototapet sau creează un perete accent în living, colorat, care să fie în contrast cu tonurile neutre din bucătărie.
 
Amenajează corect bucătăria open space și ține cont de nevoile familiei tale, pentru a te bucura de un spațiu complet funcțional.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies