marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Care este parfumul potrivit pentru tine? 4 pași în alegerea parfumului ideal

Parfumul reprezintă o parte invizibilă din stilul personal! De aceea, este important să-ți alegi unul care să transmită mesajul potrivit. Iată patru pași prin care să faci asta!
(P) Care este parfumul potrivit pentru tine? 4 pași în alegerea parfumului ideal
1.Caută un model persistent
Ph-ul pielii tale influențează durata de persistență a oricărui parfum! Deși nu poți prezice cât timp se va simți fiecare brand folosind un tester pe cartonașe, în multe magazine ai posibilitatea de a aplica parfumul și direct pe încheietura mâinii. Așteaptă apoi câteva ore și studiază notele de la început până la sfârșit!

După cum știi deja, notele de vârf apar imediat și sunt puternice. Totuși, acestea nu rezistă și dispar în maxim două ore. Prin urmare, focusează-te pe notele de mijloc care echilibrează aromele și pe cele de bază, fiindcă acestea sunt cele mai importante.

 
Un alt lucru de care să ții cont este categoria din care face parte fiecare parfum! Apa de colonie și cea de toaletă de obicei nu persistă. Iar motivul este faptul că uleiurile esențiale din aceste produse sunt prezente în procent de maxim 15%. Apa de parfum BVLGARI reprezintă însă o opțiune bună, deoarece are concentrația de 20%. Cât despre parfumul pur, acesta poate avea până la 30% uleiuri esențiale. Teoretic ar reprezenta cea mai bună variantă, dar prețul de achiziție este și el ridicat.

2.Ține cont de situațiile unde îl vei folosi
Dacă vrei un parfum pentru ocazii, ai nevoie de unul puternic! Acesta te va ajuta să ieși în evidență când te afli într-o încăpere unde sunt multe persoane! Pe de altă parte, un parfum ce va fi folosit zilnic poate avea un siaj scăzut și aromă ușoară. Pentru a face alegerea corectă, este important să te gândești și la sezon. Pe timp de vară, ai nevoie de un parfum fresh și cu arome fructate sau de citrice. Același model riști însă să nu-l simți iarna, din cauza aerului rece. Când temperaturile sunt scăzute, se vor potrivi aromele intense și  cele orientale.

3.Păstrează nivelul de formalitate similar cu cel al ținutei
Când te îmbraci casual, ai nevoie de un parfum cu esențe verzi, florale sau de unul pe bază de citrice, bergamotă și lămâie. Aceste arome se potrivesc bine în timpul zilei, deoarece sunt proaspete. Iar când te îmbraci elegant îți trebuie ceva subtil, cum ar fi notele de ambră și vanilie sau cele piperate. În cazul în care porți costum, o altă variantă sunt notele lemnoase precum cele de cedru, santal sau vetiver, deoarece evocă mirosul pădurii.
 
Un alt mod de a asorta parfumul cu ținuta este după culorile hainelor! Această asociere nu este însă exactă, ci depinde de interpretarea pe care o dai tu fiecărei nuanțe și arome! Spre exemplu, negrul poate însemna lux și eleganță. În acest caz, folosește un parfum cu esențe marine și de tabac.

Roșul este o culoare care simbolizează energia și se potrivește cu aromele puternice, precum cele de mahon sau orhidee. Iar albastru ar putea duce multe persoane cu gândul la mare și va veni bine cu un parfum ce conține arome acvatice. Vrei o metodă mai simplă pentru a face combinații? Folosește un parfum și o ținută de la același brand! De cele mai multe ori, se vor potrivi între ele.

4.Evită ingredientele nepotrivite
Alegerea parfumului nu ține doar de preferințe sau personalitate! Unele ingrediente pot fi dăunătoare pentru sănătate, deoarece nu sunt compatibile cu tipul tău de piele. Dacă aceasta este sensibilă, folosește parfumuri cu o concentrație scăzută de alcool și evită-le pe cele care conțin monopropilenglicol. Iar dacă ai pielea uscată, cumpără-ți un parfum care să conțină mai multe uleiuri aromate, pentru a evita iritațiile!

Cum să găsești parfumul perfect
Orice bărbat interesat de stilul vestimentar are nevoie de un parfum în dulap! Să găsești unul bun poate fi însă dificil, deoarece trebuie să ții cont de Ph-ul pielii și de nevoile personale. Urmează sfaturile de mai sus și vei face alegerea corectă mai ușor!


Modifică setările cookies