marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Ce cuprinde echipamentul de fitness pentru femei?

Te duci la sală pentru a face sport, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ai o ținută completă, adecvată și chiar modernă. De altfel, cu cât îți va plăcea mai mult echipamentul tău, cu atât mai entuziasmată vei fi să faci sport.  O ținută atractivă este un fel de stimulent de încredere pentru subconștient, iar asta te va motiva să muncești mai mult, pentru a arăta și mai bine. 
(P) Ce cuprinde echipamentul de fitness pentru femei?
Pentru a te asigura că ai tot echipamentul necesar pentru o ședință de fitness de succes, am pregătit o listă cu cele mai importante elemente pe care nu trebuie să le omiți din vedere. 
 
Nu uita să alegi produse de calitate, realizate din țesături special concepute pentru a lăsa pielea să respire, absorbind transpirația. Bumbacul, contrar opiniei majoritare, nu este cea mai potrivită alegere deoarece, chiar dacă absoarbe transpirația, nu o îndepărtează de piele și nici nu o ajută să se evapore. Un tricou de bumbac, odată ud de la transpirație, va rămâne așa pentru tot antrenamentul, iar senzația oferită va fi foarte neplăcută. 
 
Bustieră
Este absolut necesară pentru orice tip de antrenament, Designul special conceput, previne alunecare bretelelor și oferă susținere bustului atunci când faci mișcare. O bustieră de calitate, va bloca la maxim mișcarea sânilor și va reduce impactul asupra umerilor, prin distribuirea greutății pe spate. 
 
Tricou pentru antrenament
Poți crede că orice tricou este bun pentru un antrenament de fitness, dar situația nu este atât de simplă. Va trebui să alegi tricourile fitness pentru dame care au calitățile tehnice necesare pentru performanță, astfel încât să te simți confortabil atunci când te antrenezi. Materialele care absorb transpirația îndepărtează umezeala de pe corp, din acest motiv sunt cele mai potrivite. Un tricou de calitate nu își va pierde forma și nu se va freca de piele atunci când te antrenezi, protejând pielea de răni sau iritații. 
 
Șosete sau jambiere
Sunt cruciale în timpul antrenamentului, deoarece trebuie să îți susțină perfect piciorul sau gambele. Acestea nu trebuie să alunece atunci când sari, alergi ori faci exerciții, în caz contrar nu te vei mai putea concentra asupra performanței tale. În plus, dacă nu stau bine pe picior, pot apărea frecări la nivelul încălțămintei, iar asta înseamnă rosături și răni dureroase, care pur și simplu nu au ce să caute atunci când poți echipament de calitate. Șosetele de antrenament specifice sportului trebuie să absoarbă la rândul lor transpirația și să aibă o căptușeală suplimentară sau protecție în zonele predispuse la vezicule. Unele modele au panouri de ventilație în partea de sus, pentru un confort maxim în timpul antrenamentului.
 
Încălțăminte confortabilă
Pantofii sport potriviți pot face ca un antrenament să fie un succes sau un eșec. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să ai o pereche de încălțări prea mari sau prea mici, prea strânși ori prea rigizi. Pantofii sport trebuie să aibă măsura perfectă, să fie realizați din materiale de calitate și să prezinte aderența și calitățile de performanță potrivite pentru tipul de antrenament pe care l-ai ales. 
 
Pantaloni de trening sau colanți
Cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cumperi echipament pentru partea de jos a corpului, sunt calitatea țesăturii, talia și lungimea. Acestea sunt necesare pentru a te asigura că pantalonii sunt confortabili și se comportă bine în timpul antrenamentelor. În timp ce materialele moi și mai întinse sunt de obicei ideale pentru activități care necesită întinderea sau mișcarea printr-o gamă de mișcări lente, pantalonii mai strânși sau chiar compresivi, sunt excelenți pentru activități precum alergarea. Un alt detaliu important sunt cusăturile, care trebuie să fie plate, nu ridicate, pentru a fi mai confortabile și a preveni reducerea iritației cauzate de transpirație și mișcare. 

Sursa foto: www.piqsels.com
 



Modifică setările cookies